Головне

Прем'єр-ліга. 1 тур. Шахтар - ФК Олександрія 2:0. Впевнена перемога на класі

19.07.2015 19:40 475 0
Прем'єр-ліга. 1 тур. Шахтар - ФК Олександрія 2:0. Впевнена перемога на класі

Віце-чемпіон країни донецький Шахтар новий сезон відкрив матчем проти новачка Прем'єр-ліги Олександрії, яка вже не вперше виходить в еліту, але закріпитися більш ніж на рік у команди не виходило. Нагадаємо, торік команда з Кіровоградської області також виграла Першу лігу, але підвищуватися у класі відмовилася.
"Гірники" вважалия явними фаворитами, що почали доводити вже зі старту матчу. Навіть без своїх лідерів (Дуглас Коста, Луїс Адріано, Фернандо), які залиши команду у літнє міжсезоння, підопічні Луческу без якихось явних проблем змогли здобути перемогу на класі.

Рахунок у матчі відкрив Алекс Тейшейра: Срна віддав довгу діагональ на бразильця, той двох захисників Олександрії пошив у дурні та пробив точно у ближній кут воріт Новака. Втім, варто згадати, що перший момент був саме за гостями, але П'ятов зреагував на удар від Коломойця, який підставляв ногу після пасу від Голенкова. Якщо до голу Олександрія намагалася нав'язати боротьбу, то після нього - команда фактично розвалилася. Шахтар володів ініціативою всю другу половину першого тайму, не давши суперику створити бодай чогось небезпечного біля воріт П'ятова.

Другий тайм і зовсім пройшов під диктовку господарів поля. Вже на 50-й хвилині рахунок ледь не подвоїв Фред, але бразильцю після прострілу від Ракицького не вистачило везіння вразити ворота з семи метрів. Олександрія фактично весь другий тайм була наче спаринг-партнером для Шахтаря. Міг забити дебютний матч в УПЛ і Віктор Коваленко, який з'явився на полі у середині тайму. Однак, півзахисник після класного пасу партнера не зміг реалізувати вихід 1 на 1 - Новак загрозу нівелював.

Закріпив свою перевагу Шахтар за 10 хвилин до завершення матчу. Дублем відзначився Тейшейра: Новак з дальнім ударом від Дентіньо впорався, але на підборі першим був Алекс, який і добив м'яч під поперечку. Після цього голу Олександрія зовсім "склала зброю", а Шахтарю вистачило і двох точних пострілів. Скоротити відставання гості могли на другій доданій, але удар Пономаря головою пройшов над поперечкою. В результаті Шахтар таки довів справу до логічного завершення, перегравши підопічних Володимира Шарана з рахунком 2:0.

Коментарі ()