Головне

Прем'єр-ліга. 1 тур. Говерла - Дніпро 1:1. Ужгородський фальстарт Маркевича

19.07.2015 20:40 943 0
Прем'єр-ліга. 1 тур. Говерла - Дніпро 1:1. Ужгородський фальстарт Маркевича

Фіналіст Ліги Європи дніпропетровський Дніпро в стартовій грі нового чемпіонату зумів вибороти одне очко у виїзній грі проти Говерли. І акцент тут варто робити на "вибороти", адже у команди Мирона Маркевича були всі шанси програти, а врятуватися гостям вдалося лише на останніх хвилинах завдяки голу Романа Безуса.

На цю гру дніпропетровський клуб вийшов без Євгена Коноплянки, який перейшов у міжсезоння в Севілью, і відсутність лідера вплинула на атакувальний потенціал команди. З іншого боку дніпрянам протистояв Худоб'як-Халк, і десять гравців, орендованих у київського Динамо. Однак, Говерла сьогодні виглядала гідно, і навіть заслуговувала на перемогу більше, ніж на нічию.

У першому таймі Дніпро більше контролював м'яч, однак в атаці завершення гостям не вистачало. Селезньов, який вийшов зі старту, окрім великої кількості оффсайдів майже нічим не запам'ятався, а єдиний свій момент на 45-й хвилині нападник не зміг реалізувати. Говерла ж намагалася грати на оборону, і при першій же можливості тікати в контратаку.

На старті другого тайму господарі заграли активніше, і це принесло свої плоди. Хобленко на фланзі обіграв Гуйе, прострілив на дальню стійку на Гемегу, який і замкнув цю передачу. Говерла упіймала кураж, і вже навіть біля воріт Бойка почала пресингувати Дніпро, який і з виходом Безуса і Калінича особливо в гостроті не додав.

За десять хвилин до завершення матчу по грі здавалося, що Дніпру не вдасться відігратися, однак, одна помилка в обороні коштувала команді В'ячеслава Грозного перемоги. Після подачі Лучкевича з флангу оборона в штрафному загубила Безуса, який пробив у дальній кут, що не встиг закрити Рудько.

Дніпряни спробували в кінцівці організувати щось схоже на штурм, однак більше ніж одне очко їм сьогодні взяти не вдалося. У підсумку, нічия, яка скоріше засмутила тренерський штаб Дніпра, і в повній мірі задовольнила В'ячеслава Грозного і його "динамівський десант".

Коментарі ()