Українська правда

Іллічівець готовий виступати у чемпіонаті Прем'єр-ліги 2015-2016

Сергей Шемшученко — 14 липня 2015, 13:20

Іллічівець готовий повернутися в Прем'єр-лігу.

Маріупольська команда вже виступила із заявою на своєму офіційному сайті.

Повідомляється, що ФК Іллічівець уважно стежить за ситуацією навколо ФК Металург (Донецьк), який оголосив себе банкрутом, і відповідно не зможе взяти участь у чемпіонаті Прем'єр-ліги 2015-2016 г.

У зв'язку з цим керівництво клубу звернуло увагу на Регламент Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ОПФКУ Прем'єр-Ліга сезону 2014/2015 р.р. (далі - Регламент). Зокрема, пункт 8.3 статті 5 Регламенту говорить:

"Якщо команду учасника ПЛ виключено зі змагань і вона посіла у підсумковій таблиці місце вище останнього, тоді в ПЛ залишається учасник, головна команда якого посіла останнє місце у турнірній таблиці", - йдеться у заяві.

"Зі свого боку ФК Іллічівець офіційно заявляє, що команда готова брати участь у чемпіонаті Прем'єр-ліги 2015-2016 р. Ми гарантуємо, незважаючи на складну ситуацію в Україні і на Донбасі зокрема, виконання всіх своїх зобов'язань, а також підтверджуємо повну безпеку проведення футбольних матчів на стадіоні Іллічівець у м. Маріуполь (безпека проведення кожного матчу буде додатково підтверджуватися правоохоронними органами)", - йдеться у заяві клубу.