Головне

Прем'єр-ліга. 2 тур. Волинь - Шахтар 1:4. З хорошим настроєм у Туреччину

23.07.2015 19:50 772 0
Прем'єр-ліга. 2 тур. Волинь - Шахтар 1:4. З хорошим настроєм у Туреччину

Матч другого туру УПЛ проти Волині для Шахтаря повинен був стати репетицією перед матчем 3-го кв. раунду з Фенербахче. Луческу виставив на матч всіх найсильніших виконавців. Не змогли лише зіграти два лідера команди - Даріо Срна пропускав матч через застуду, а Тарас Степаненко через пошкодження. У Волині також перед матчем була одна вагома втрата - не зміг допомогти команді Кварцяного новачок Анатолій Діденко. Його місце попереду зайняв Флорентін Матей, який і став найактивнішим у складі луцької команди.

Вже з перших хвилин Шахтар вирішив грати другим номером, аби почати награвити контратаки на матч з Фенербахче, який точно буде володіти ініціативую у першому матчі в Туреччині. Перші контрвипади "гірникам" нічого не принесли, а Волинь з радістю прийнала на себе роль першого номера. На 16-й хвилині саме підопічні Кварцяного створили перший гострий момент: Матей здорово крутив у дальній кут, але на щастя для Шахтаря, за П'ятова і команду втрутилася стійка воріт.

Втім, через 10 хвилин чергова контратака Шахтаря таки принесла свої дивіденди: Фред, Тейшейра, Марлос та Тайсон розіграли чудову комбінацію, яка завершилася влучним пострілом останнього у ближній кут воріт Шуста. Дещо панічні діє гравців Волині після голу Тайсона могли призвести до другого взяття воріт - цього разу з метрів 9-ти у завершенні ще одієї контратаки пробивав Тейшейра - над поперечкою.  Згодом відбувся "ляп" від арбітра. Після кутового рукою у карному по волейбольному зіграв Жунич, який вибив м'яч на кутовий. Вакс з якихось причин вирішив пенальті не давати. Волинь після цього знову на якийсь час перехопила ініціативу, але в основному гравці луцького клубу катали м'яч то в центрі поля, то на половині поля Шахтаря.

Чергова помилка сталася за 6 хвилин до завершення першого тайму. Знову контрвипад організував Шахтар: Тейшейра вивів 1 на 1 Гладкого, але удар нападника парирував Шуст, м'яч потрапив назад у ноги Тейшейри, який і вразив порожні ворота Волині. Здавалося, що гості легко доведуть справу до логічного завершення, але на 43-й хвилині Ордець зніс активного Матея - Вакс показав на "точку". Сам же постраждалий виконав вирок, зберігши таким чином інтригу у матчі. На куражі Флорентін вже у доданий час створив ще кілька моментів - але цього разу П'ятов та оборона Шахтаря діяли надійно.

Другий тайм Волинь також розпочала активно, але переломний момент стався вже на 54-й хвилині. Фактично стоячи у карному "гірники" розіграли атаку, у результаті якої Тейшейра декілька дотиків ще встиг зробити, перед тим як спокійно переграти з близької відстані бідного Шуста - четвертий гол Алекса за два тури. Після цього голу стало помітно, що Волинь підсіла фізично. Шахтар виглядав свіжим, і міг ще декілька разів засмутити луцький клуб.

Були непогані моменти у П'ятова, міг відзначитися після помилки Шуста Марлос. Той же Марлос перевірив і стійку воріт Шуста, пробиваючи з правого кута у дальній кут.  Щоб змінити ситуацію Кварцяний випустив на поле двох свіжих гравців - Хомченка та Петрова. Однак, особливо у швидкості це клубу з Волині не допомогло. Були моменти і Волині, але якоїсь особливої загрози вони воротам "гірників" не несли.

За дві хвилини до завершення основного часу найкращий момент мав Матей, але пробив Флорентін з вбивчої позиції точно в руки П'ятову. Четвертий цвях Шахтар таки вколотив, зробив це на доданій 3-й хвилини Едуардо, який змінив Гладкого. Однак удар бразилця скорегував у власні ворота Шабанов. Шахтар спокійно довів справу до впевненої перемоги і тепер з хорошим настроєм може готуватися до поєдинку з Фенербахче.

Коментарі ()