Головне

Прем'єр-ліга. 2 тур. Динамо - Олімпік 2:0. Романов вирішив пригадати Києву Генгам

25.07.2015 21:45 771 0
Прем'єр-ліга. 2 тур. Динамо - Олімпік 2:0. Романов вирішив пригадати Києву Генгам

Київське Динамо здобуло другу важку перемогу на старті нового чемпіонату України з футболу. Цього разу "біло-сині" виявилися заручниками обставин, а точніше - головного арбітра Віталія Романова. Суддя на початку другого тайму вилучив двох гравців господарів, і кияни більше ніж півгодини грали удев'ятьох проти одинадцяти.

Але про все, як то кажуть, по порядку. Матч активніше почали навіть не столичні футболісти. "Олімпійці", очевидно, хотіли пригадати киянам, що вони не є зручним суперником для них. І в захисті підопічні Романа Санжара діяли злагоджено, не даючи "біло-синім" підійти до штрафного майданчика.

Динамо тупцювало-тупцювало у центрі поля і... забило. Це Мораєс чудовим пасом точно вивів Ярмоленка на побачення з Літовченком. Андрій з кількох метрів схибити ніяк не міг. Для Олімпіка пропущений гол став певним шоком і розчаруванням, та команда руки не опустила.

Донеччани, що цікаво, примудрялися пресингувати Динамо. Виникало лише одне логічне питання: чи вистачить їхніх сил і запалу на цілий тайм, а то і весь поєдинок. На тайм вистачило. Хоча під завершення першої 45-хвилинки гості "підсіли". Міг подвоїти рахунок ударом через себе Мораєс, але вдало зреагував воротар. Літовченку ще кілька разів доводилося вступати у гру на виході, з чим він справлявся дуже впевнено.

На початку другої половини на перші ролі вийшов арбітр Віталій Романов. Спочатку за п'ять хвилин він двічі показав жовті картки Хачеріді, що вилилося у вилучення. Євген - хлопець запальний. Тут питань немає. Але давати друге попередження за незначний поштовх суперника біля бокової лінії... Те ж стосується і фолу Драговича на 64-й хвилині. Так, фол був, але ж був він біля бокової лінії і на вилучення, чесно кажучи, не тягнув... Повертаючись до моменту з Хачеріді, то суддя, якщо вже так хотів вилучити гравця, повинен був показувати пряму червону за рух Євгена ногою у напрямку суперника, а не жовту і вже тільки потім червону.

Така принциповість поставила киян у скрутне становище. Відразу пригадалася зустріч Ліги Європи минулого розіграшу проти французького Генгама. Тоді Динамо також догравало вдев'ятьох. І щастя "біло-синіх" у даному матчі, що Мораєс між цими "рішеннями" арбітра забив другий гол. А то зовсім важко б їм прийшлося.

Після двох вилучень Динамо, звичайно ж, "сіло" у захист. І "сіло" так, що в Олімпіка і шансів на взяття воріт не було. Натомість Ярмоленко ледь не забив третій гол, але промахнувся. Не відпустив Романов "просто так" і гостей - за другу жовту вилучений був Танчик.

У компенсований час "олімпійці" мали два моменти, проте вдало зіграв Рибка (ще одного разу удар самовіддано заблокував Ярмоленко). Отож, важка перемога киян. Але як би там не було, а шість очок вони набрали, не відпустивши Шахтар.

Коментарі ()