Головне

Ліга Чемпіонів. 3-й кв. раунд. Фенербахче - Шахтар 0:0. У Стамбулі - нулі

28.07.2015 23:20 1314 0
Ліга Чемпіонів. 3-й кв. раунд. Фенербахче - Шахтар 0:0. У Стамбулі - нулі

Футболісти Шахтаря не змогли зробити подарунок своєму наставнику Мірчі Луческу у переддень Дня народження - "гірники" зіграли у нульову нічию у першому матчі 3-го кваліфікаційного раунді Ліги Чемпіонів з Фенербахче. У Стамбулі команди не змогли відкрити рахунок. Хоча у "помаранчево-чорних" були нагоди для того, щоб вивезти зі столиці Туреччини перемогу.

Перший тайм Шахтар провів доволі цікаво та потужніше, ніж суперники. Трибуни гнали своїх улюбленців уперед з перших же секунд, проте українська команда спокійно впоралася з тиском, після чого ледь не забила. Уже на 16-й хвилині Срна вивів Тейшейру віч-на-віч з Демірелем. Алекс пригальмував і з-під захисника намагався влучити у дальній кут - трішки не пощастило.

Через кілька хвилин Марлос перевірив воротаря, той м'яч відбив перед собою, а от Гладкий не встиг на добивання. Мав забивати у середині тайму Тайсон, якому чудовий пас віддав Срна. Однак Демірел рукою витягнув цей удар бразильця. Надалі гра заспокоїлася, і моментів як таких до кінця половини не було. Усі спроби Нані та компанії оборонці Шахтаря блокували, і у П'ятова роботи особливої не було.

Сподобалося, що, незважаючи на тиск, "гірники" не виносили м'яч кудись вперед, а перепасовувалися на власній половині з голкіпером, щоб витягнути побільше суперників на свою половину поля. Але захисники Фенербахче вдало перекрили кисень Гладкому та Тейшейрі, які так і не змогли знайти простір, за винятком уже згаданого моменту Алекса.

Другий тайм "гірники" почали у певній мірі невдало. Господарі зуміли закрити "помаранчево-чорних" біля володінь П'ятова. Та Шахтар сопкійно відзахищався, перевівши гру ближче до центру поля.

У другій половині на двох команд було лише дві більш-менш реальні нагоди. Спочатку Тайсон з гострого кута не влучив у ствір воріт Демірела. Це був останній момент Шахтаря. У стамбульської команди пригадується удар Дієго поруч зі стійкою. А також прорив Фернандао, який намагався знайти партнера у центрі штрафної. І знайшов би, якби не вдала гра Степаненко, котрий випередив відразу двох нападників Фенербахче.

Мірча Луческу у звітному матчі дав дебютувати у Лізі Чемпіонів Коваленку та Малишеву. Молоді українці нічим особливим не запам'яталися. Зате запам'ятається той факт, що Шахтар завершував зустріч з 8-ма українцями на полі. Такого вже давно не було, особливо коли команду тренував Містер.

У підсумку - нульова нічия. І доля протистояння вирішиться за тиждень у Львові. І шанси залишаються 50 на 50, про що запевнили і гравці "гірників", і сам Луческу.

Коментарі ()