Головне

Невиправний Хачеріді та яйця футболістів Дніпра. Підсумки 2-го туру УПЛ

29.07.2015 18:44 499 0
Невиправний Хачеріді та яйця футболістів Дніпра. Підсумки 2-го туру УПЛ

У другому за ліком турі протистоянь серед найкращих команд України у семи матчах зафіксовано дві нічиї. Разом з тим, ігрове коло цілком можна називати таким, яке пройшло під диктовку господарів – на рахунку команд, які грали на своєму полі, чотири перемоги.

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками другого туру національної першості серед найкращих команд країни у турнірній таблиці залишилося лише два клуби з максимальними показниками. З високою імовірністю, саме київське Динамо та донецький Шахтар, залишивши позаду себе дніпропетровський Дніпро та луганську Зорю, розіграють між собою комплект золотих медалей чемпіонату. Для надто прискіпливих уже на цьому етапі – за рахунок різниці забитих-пропущених м’ячів лідерами турнірної таблиці наразі є "гірники".

Команда туру

Дніпропетровський Дніпро переломив хід невдалого матчу з одеським Чорноморцем і в момент, який вельми був схожим на критичний, показав, що команда в екс-клубу Євгена Коноплянки все ще є. Невиразна гра "дніпрян" у протистоянні з Говерлою змусила похвилюватися шанувальників команди, а самих гравців команди запідозрити у появі "зірковості" після вдалого сезону-2014/15, який уже канув у Лету. Проте саме у таких, матчах, де колектив демонструє волю та неабиякий характер, народжується стрижень для подальших звитяг.

Матч туру

Протистояння луганської Зорі та харківського Металіста очікувано стало центральною грою туру. Разом з тим, матч розчарував усіх, хто сподівався побачити у сутичці забиті голи. Зустріч луганців і харків’ян була насичена численними дрібними та не дуже фолами у центрі поля та не менш частим браком при виконанні передач. Також гравці обох команд "потонули" у бажанні перевершити суперника у мистецтві марнування нагод підійти ближче до воріт суперника – немало атакуючих акцій обох команд захлиналися на підступах до штрафного майданчика.

Суддівство туру

Одразу у кількох матчах туру дії арбітрів заслуговують на персональну увагу Чемпіона. Найбільше запитань викликає діяльність Віталія Романова (про якого додатково – нижче) у матчі київського Динамо та донецького Олімпіка. Підхід рефері щодо трактування правил заслуговує на життя, проте, на нашу думку, арбітр проявив занадто виражену принциповість, вилучаючи двох "динамівців" (що не виправдовує очевидно безглуздих дій Євгена Хачеріді в епізоді з другим попередженням, яким би помилковим по букві закону воно не виглядало) і аж до ендшпілю матчу закриваючи очі на подібні порушення з боку гостей. У зустрічі ужгородської Говерли та полтавської Ворскли, арбітр, як ми вважаємо, припустився помилки, відмовившись від призначення пенальті у ворота господарів. На останніх хвилинах матчу захисник команди В’ячеслава Грозного зіграв рукою у своєму штрафному майданчику, перериваючи подачу гравця Ворскли.

Арбітр туру

Дніпропетровський рефері Віталій Романов остаточно заслужив звання грози для будь-якої команди української Прем’єр-ліги. Справа у тому, що саме цей арбітр поповнив лави вітчизняних людей у кольоровому одязі, які показували три червоні картки в одному матчі двічі протягом кар’єри. Втім, такий показник однофамілець царської сімї ще може встигнути змінити у сторону збільшення!.. Варто нагадати, що саме пан Романов є найжорсткішим арбітром у вищій лізі України – у середньому протягом одного матчу цей суддя показує 5,5 жовтих карток.

Ювілеї туру

Одразу кілька футболістів провідних українських клубів мали привід відсвяткувати маленькі знакові події у своєму футбольному житті. Так, до позначки у 100 матчів (тут і далі – мова про офіційні дані) за київське Динамо дограв португальський півзахисник Мігель Велозу. Такий самий показник у чемпіонатах України підкорився хавбеку Зорі Ігорю Чайковському. А от бразильцеві Алексу Тейшейрі з Шахтаря та Роману Безусу, який захищає кольори Дніпра, вдалося награти вже рівно по дві сотні матчів. Перший у матчі з Волинню провів 200-й матч за "гірників" в усіх турнірах, другий відтепер має за плечима аналогічний показник ігор за всю кар’єру. Так само як і його одноклубник Євген Чеберячко.

Скандал туру

Апогеєм непростої кадрової ситуації у дніпропетровському Дніпрі стало вилучення головного тренера команди Мирона Маркевича у матчі з одеським Чорноморцем. Насправді нерви, як правило, спокійного та навіть флегматичного Мирона Богдановича не витримують з початку сезону – достатньо звернутися до його думок з приводу необхідності підсилення команди, тема якого явно "пробуксовує". Можливо, чергове "привернення уваги" наставником фіналіста Ліги Європи допоможе все ж придбати нових гравців.

Цитата туру

Капітан дніпропетровського Дніпра Руслан Ротань підібрав оригінальні характеристики діям своїх партнерів у матчі з Чорноморцем. "Не знаю, чому так виходить, і нам так важко дається результат. Одне добре, можна сказати, що ми команда з яйцями. На жаль, починаємо грати після того, як пропускаємо. І на зборах часто пропускали першими, після чого брались за діло. Можливо, це самовпевненість, але так не можна, треба виправлятися. Будемо намагатися діяти напористіше та бути агресивними з перших хвилин, а не коли грім вдарить".

Гравець туру

Нападник дніпропетровського Дніпра Нікола Калінич, на нашу думку, став найкращим виконавцем другого ігрового кола. На рахунку форварда "синьо-біло-блакитних" два голи у ворота одеського Чорноморця, забиті у вкрай важливий момент. З урахуванням не найкращого ігрового стану колеги хорватського футболіста по лінії таки Євгена Селезньова на початку сезону роль Калінича у справі логічного завершення зусиль партнерів стає ключовою.

Гол туру

У це важко повірити, проте автором найкращого взяття воріт другого ігрового кола, як і у випадку з першим туром, став хавбек одеського Чорноморця Владислав Калитвинцев! Півзахиснику, права на якого належать київському Динамо, знову вдався відмінний дальній удар – і знову у виїзному матчі! Таким чином, за перші два тури змагань Калитвинцев заявив про себе у повен голос і змушує вже зараз замислитися над доцільністю передачі гравця в оренду в Одесу – а чи не є саме цей футболіст тою самою заміною Джермейну Ленсу, а, може, ще й Андрію Ярмоленку?..

Коментарі ()