Головне

Ліга Європи. 3-й кв. раунд. Шарлеруа - Зоря 0:2. "Малина" для Вернидуба

30.07.2015 16:08 1181 0
Ліга Європи. 3-й кв. раунд. Шарлеруа - Зоря 0:2. "Малина" для Вернидуба

Минулого сезону Зоря Юрія Вернидуба мало не пробилася до групового турніру Ліги Європи, коли на заваді лише став Фейеноорд. У нинішньому розіграші турніру команда з Луганська зробила перший крок на цьому шляху. У стартовому матчі квалііфікаційного раунду Ліги Європи українці переграли бельгійський Шарлеруа на виїзді з рахунком 2:0. Підопічні Вернидуба отримали справедливу і заслужену перемогу.

Виграла у Шарлеруа саме українська команда в стартовому складі якої вийшли 10 українців та білорус Сіваков. І хоча нині ця команда не може представляти окупований Луганськ, але і підтримка в Києві, мабуть, цим хлопцям буде забезпечена. По першому таймі, то була цілком рівна гра без явних гольових моментів. Суперники обмінювалися контратаками, здавалося, що рахунок 0:0 влаштує і Зорю, і Шарлеруа.

Усе змінилося на початку другого тайму. Зоря відразу ж пішла вперед і гарні моменти, щоб відкрити рахунок мали Караваєв та Малиновський. Господарі поля випали з гри і думали лише про захист власних воріт. Команда Вернидуба пішла вперед і з кожною хвилиною нарощувала темп. Українці виглядали більш фізично готовими, і більш технічними, як це не дивно.

З виходом на поле Любеновича гра Зорі отримала ще більшу осмисленість попереду. На 70-ій хвилині атака лівим флангом та пас на Малиновського на лінію карного майданчика, і орендований гравець Шахтаря пробиває під поперечку воріт, відкривши рахунок у грі Цей успіх Вернидуб відразу відсвяткував ковтком водички. На відміну від більшості українських команд, що грають в єврокубках, Зоря не відійшла назад, не розпочала грати на відбій, а почала ще більш активно пресингувати бельгійців. Ще кілька моментів збільшити рахунок було в Будківського та Хомченовського.

Воротарю Зорі Шевченку довелося кілька разів вступити в гру вже під кінцівку поєдинку. Але другий гол українці в цій грі заслужили, і вони його забили. На 89-ій хвилині Малиновський в карному Шарлеруа влаштував "дир-дир" з трьома гравцями господарів, продерся крізь них і пробив повз воротаря Пеннето, зробивши рахунок 2:0.

Отже, Зоря тріумфує в Бельгії, і з комфортною перевагою у два м`яча очікує Шарлеруа в гості до Києва.

Коментарі ()