Головне

Ліга Чемпіонів. 3-й кв. раунд. Шахтар - Фенербахче 3:0. "Гірники" на шляху до плей-офф не помітили "Жовтих Канарок"

05.08.2015 16:09 1536 0
Ліга Чемпіонів. 3-й кв. раунд. Шахтар - Фенербахче 3:0. "Гірники" на шляху до плей-офф не помітили "Жовтих Канарок"

Вболівальники донецького Шахтаря після жеребкування третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів висловлювали побоювання, отримавши найнебезпечнішого суперника з можливих - турецький Фенербахче. Але побоювання змінилися думками, що цю команду можна і потрібно проходити. Це показав і перший матч, який завершився з рахунком 0:0. Тоді Шахтар довів, що навіть без своїх лідерів, які залишили клуб у літнє трансферне вікино, клуб може показувати футбол європейського рівня.

Луческу на матч-відповідь вирішив нічого не змінювати, випустивши у старті той же склад. От тільки цього разу на боці Шахтаря виступив 12-й гравець, а саме публіка Арени-Львів, яка завжди підтримувала донецький клуб в єврокубкових матчах. Господарі поля почали матч 1-м номером, і саме підопічні Містера створили перший небезпечний момент: вже на першій! хвилині міг забивати Марлос, однак удар бразильця заблокував Кьяєр. Фенербахче відповів гострим ударом головою від Фернандао, на щастя, нападник Фенера пробив над поперечкою. На 16-й хвилиі хорошу нагоду відкрити рахунок мав вже Тейшейра: Алекс після скидки Гладкого пробивав з класної позиції, але пробив точно в руки Демірелю.

Шахтар продовжував нагнітати обстановку біля воріт турків, і це таки принесло свої дивіденди. Тейшейра почав атаку, віддав на Тайсона, той правим флангом підключив Срну, Даріо просто у "мертву зону" карного вирізав простріл на набігаючого Гладкого, який всіх випередив і відправив м'яч під поперечку воріт Деміреля.
Турки отямилися лише через 10 хвилин, однак удар Дієго на себе прийняв Ордець, а удар Мейрелеша з дальної дистанції без проблем забрав П'ятов. Під завісу першого тайму Шахтар таки відійшов на свою половину і грав за рахунком. За це він ледь і не поплатився, коли Соу через помилку захисників пробивав головою з метрів 8 після передачі від Мейрелеша - врятував команду П'ятов.

Початок другого тайму був за Фенербахче. Команда Перейри пішла значними силами вперед забивати такий важливий гол. Шахтар хвилин 15 був змушений тільки захищатися. З 55-ї по 58-у хвилину Фенер створив два класні моменти: Спочатку удар Нані зі штрафного парирував П'ятов, а через дві хвилини якимось дивом Мейрелеш після удару від Алвеша не зміг переправити м'яч у фактично порожні ворота.

На жаль, для вболівальників турецкого клубу ключовий момент стався вже через дві хвилини після моменту від Мейрелеша та Алвеша. Фреда знесли біля бровки, де знаходився тренер гостей Перейра. Наставник віце-чемпіона Туреччини почав грубо підіймати бразильця та сувати до рук йому м"яча, аби той вкинув швишде аут. Цваєр розцінив це як "неспортивна поведінка" та вилучив наставника турецького клубу, а вже через якусь мить Шахтар на контратаці заробив пенальті. Марлос легко обійшов Кьяєра, але наткнувся на "підкат" Деміреля - голкіперу Фенербахче жовта, а Шахтарю - пенальті. Срна спокійно реалізував покарання та подвоїв рахунок.

Після цього Фенер "поплив", і вже через три хвилини пропустив чергову фатальну для себе контратаку: Тайсон після передачі Гладкого вирізав на Тейшейру, Алекс на швидкості обійшов Шенера та пробив "у хатиночку" Демірелю. Після голу хвилин 5-7 турки спробували щось змінити, але на висоті сьогодні були оборонці Шахтаря та П'ятов. Лише за 10 хвилин до завершення матчу тренери таки вирішили зробити певні корективи у складі. Якщо для Луческу це вже було не так важливо, судячи з гри турків, які грали кожен сам за себе, то для асистента Перейри заміни були вкрай потрібні.

Втім, лише за дві хвилини до завершення матчу тренери Фенера випустили Стоха, який непогано себе показав у першому матчі, та Топала...але було вже запізно. Шахтар довів справу до логічного завершення, здобувши впевнену перемогу 3:0. Тепер на підопічних Луческу чекає плей-офф, а Фенербахче повинен робити висновки.

Коментарі ()