Головне

Суперкубок УЄФА. Барселона - Севілья 5:4. Яскраве шоу у Тбілісі завершилося на користь "блаугранас"

12.08.2015 01:00 971 0
Суперкубок УЄФА. Барселона - Севілья 5:4. Яскраве шоу у Тбілісі завершилося на користь "блаугранас"

Вперше Суперкубок УЄФА відбувся у східній Європі. Матч між Барселоною та Севільєю дав офіційний старт новому європейському сезону, який принесе вболівальникам безліч яскравих і незабутніх моментів. Обидві команди у літнє трансферне вікно вели себе досить активно. Звісно, головну увагу українському вболівальнику слід приділити до Євгена Коноплянки, який у статусі вільного агента перебрався з Дніпра у Севілью. Всі ми чекали дебюту вінгера збірної України у такому важливому матчі, і тут можна не приховувати, що більшість фанатів українського футболу сьогодні тримали кулаки саме за Севілью та Коно, який, забігаючи наперед, ледь не став для андалузького клубу героєм-рятівником.

Початок матчу за Суперкубок Європи подарував захоплюючий спектакль, встановивши гольовий рекорд змагань. Вже на 3-й хвилині матчу Севілья після класного удару зі штрафного від Банеги повела у рахунку! Барсі знадобилося лише чотири хвилини для відновлення паритету: також зі штрафного точно в 9-ку воріт Севільї забив Мессі. Удар аргентинця виявився просто фантастичним - м'яч здійнявся дуже високо, а потім стрімко звалився у верхній кут воріт Бету.

Третього голу вболівальникам на стадіоні імені Боріса Пайчадзе чекати довелося недовго. На 14-й хвидині півзахисник Севільї Крихов'як на підступах до власного карного грубо зіграв проти Суареса. До м'яча вдруге підійшов Мессі: нападник збірної Аргентини філігранним ударом вдруге послав м'яч у 9-тку воріт Севільї, і знову не допомогла потужна стінка, вдуге безсилим виявився Бету. Не запали лайнсмен офсайд на 28-й хвилині, коли відзначився Суарес, інтрига в матчі, мабуть, була б убита остаточно. Але цей момент судді відтягнули, хоча комбінація "гранатово-синіх" за участю Мессі і Матьє, була справді хороша.

Після незарахованого голу Барселона виглядала значно краще у всіх аспектах. Севілья намагалася щось створити попереду, але згадати щось крім дальніх ударів у першому таймі дуже важко. Так, був момент у Вітоло на 41-й хвилині, після прострілу якого тер Штеген не зміг зафіксувати намертво м'яч, на щастя, підстрахував свого голкіпера Алвес. Свою перевагу Барса матеріалізувала за хвилину до перерви: Суарес 1 на 1 не зміг переграти Бету, втім, поборовся та повернув собі м'яч на правій бровці карного. Уругваєць видав чудовий пас між ніг Крон-Делі, точно в ногу Рафіньї, який і прокинув сферу повз голкіпера "червоно-білих" - 3:1 і команди пішли на перерву.

Якщо Севілья і налаштовувалася після перерви швидко переламати хід матчу, то домоглася лише того, що пропустила 52-й хвилині четвертий гол. Після обрізки від Тремулінаса, який видав пас на Бускетса, таки реалізував свій вихід 1 на 1 Луїс Суарес. Після цього голу Барселона якось пригальмувала, почала відверто "ходити" по полю, за що і була покарана. Севільї знадобилося якихось чотири хвилини, щоб повернути в матч інтригу: Вітоло після обрізки Барси у центрі поля перехопив м'яч, пройшов сам лівим флангом і виконав виважений навіс у карний в напрямку Рейєса, який без проблем переграв тер Штегена.

За рахунку 4:2 на користь своєї команди Енріке почав робити заміни. Перша, швидше за все, була вимушена, адже Іньєста в ігровому епізоді зазнав пошкодення. Замість Андреса з'явився на полі Серхі Ромеро. Унай Емері у свою чергу випустив Євгена Коноплянку, який змінив капітана команди Рейєса. Коноплянка дуже активно увійшов в гру, і вже через дві хвилини завдав першого удару у напрямку воріт блаугранас, на жаль, повз ворота.

На 73-й хвилині під час чергової атаки Севільї, яка нарешті почала грати у притаманний до себе футбол, у карному майданчику проти Вітоло правила порушив Матьє - Коллам не одразу, але показав на "точку". Покарання без особливих проблем реалізував Гамейро - 3:4. Після такого розвитку подій Емері кинув у бій ще двох новачків - Іммобіле та Маріано. Саме вони разом з Євгеном Коноплянкою змогли перевести матч в додатковий час. За 9-ть хвилин до фінального свистка Іммобіле познущався на фланзі над захисником Барси, виконав простріл повз тер Штегена на дальню стійку, де вже чатував Коноплянка. Євген першим же дотиком переправив м'яч у порожні ворота Барселони, тим самим забивши свій дебютний гол за андалузький клуб!

За рахунку 4:4 Севілья дешо відкотилася в оборону. Барселона атакувала великими силами, але переломити хід матчу на свою користь не змогла. За хвилину до свистка міг втретє зі штрафного забити Мессі, але удар нападника цього разу пройшов поруч із хрестовиною.

Тридцять додаткових хвилин, як це часто буває, не подарували вболівальникм нічого цікавого крім інтриги. За п'ять хвилин до кінця овертайму блаугранас отримали право на стандарт, який в черговий раз пішов виконувати Мессі: з пострілом Лео Бету впорався, а от із добиванням від Педро - не зміг. Севілья ще могла перевести гру у серію пенальті: спочатку після передачі Банеги поруч зі стійкою пробив Коке, а на другій компенсовній хвилині з вбивчої позиції після прострілу Іммобіле повз ворота пробив Рамі.

На жаль, гол Євгена Коноплянки не врятував Севілью від поразки у матчі за Суперкубок, але попереду ще Ліга Чемпіонів та цілий сезон іспанської Прімери, де Євген ще себе покаже. Барселона у підсумку стала володарем Суперкубка, повторивши тим самим рекорд італійського Мілана, який вигравав за свою історію 5 Суперкубків УЄФА.

Коментарі ()