Головне

Перший матч грандів і вбивство футболу у Луцьку. Підсумки 4-го туру УПЛ

13.08.2015 13:07 548 0
Перший матч грандів і вбивство футболу у Луцьку. Підсумки 4-го туру УПЛ

Лише одна нічия, 18 забитих м'ячів і поки безпрецедентна кількість голів, які можна називати не простими, а більш ніж привабливими – таким видалося четверте за ліком ігрове коло першості УПЛ.

У черговому турі вищого дивізіону команди порадували, у першу чергу, видовищною грою. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За підсумками матчів чергового туру чемпіонату України серед кращих команд київське Динамо стало одноосібним лідером першості. Столична команда перемогла дніпропетровський Дніпро та випередила донецький Шахтар на два пункти. Також саме "біло-сині" віднині залишаються єдиним колективом УПЛ, який ще не втратив жодного очка. Поступово все більш зрозумілим стає глобальний сценарій поточного сезону: боротьбу за "золото" чемпіонату між собою, вочевидь, поведуть саме кияни та "помаранчево-чорні".

Команда туру

Львівські Карпати подарували своїм уболівальникам феєричне протистояння з одеським Чорноморцем, яке завершилося великим успіхом "левів". Поступово команда Ігора Йовічевича з "молодої банди" перетворюється на грізну силу, яка може перетворити на велику несподівану неприємність плани будь-якого суперника щодо її підкорення. Цього разу "зелено-білі" виявилися вельми успішними в атаці, де не відчувалося відсутності нападника, якого команді Ігоря Худоб'яка й Олега Голодюка все ж вельми бракує. Таким чином, Карпати здобули третю поспіль перемогу. Вже у наступному турі реальність сили нинішніх Карпат можна буде перевірити на ідеальному індикаторі – колектив Йовічевича зіграє з чемпіоном країни - київським Динамо.

Матч туру

Протистояння дніпропетровського Дніпра та київського Динамо стало центральною афішею четвертого ігрового кола та першим "великим" матчем сезону-2015/16. Проте очікувана битва між командами виявилася дещо змазаною через провалений "дніпрянами" перший тайм, через що у другій половині господарям доводилося стрибати вище голови, чого ті прогнозовано зробити не змогли. Вочевидь, "синьо-біло-блакитним" не вистачає як здорових емоцій, так і нових гравців, які ці емоції команді можуть додати. Про останнє багато говорив і наставник команди. Чи то пак все ж екс-тренер Дніпра Мирон Маркевич – фінал історії дізнаємося вже скоро...

Суддівство туру

Серед служителів вітчизняної футбольної Феміди нашу увагу привернули рішення суддів у двох випадках. Так, у грі між луцькою Волинню та харківським Металістом київський рефері Сергій Лисенчук не став призначати пенальті за нібито дотик ізраїльського захисника Галя Шиша по ногам півзахисника харків’ян Сергія Рудики. На нашу думку, суддя прийняв невірне рішення, адже Шиш свого опонента у карному майданчику відверто збивав.

У матчі між дніпропетровським Дніпром та київським Динамо рефері зі Львова Юрій Можаровський проігнорував падіння Євгена Селезньова у штрафному майданчику гостей після зустрічі з Мігелем Велозу. На нашу думку, у цьому епізоді навмисного контакту з боку португальця не було, а нападник Дніпра сам чіплявся за ногу опонента. Ба, навіть більше - Селезньов уникнув попередження за симуляцію, яке могло стати для нападника другим у матчі...

Скандал туру

У чемпіонаті України продовжує знаходити своє "чільне" місце тема нечистих букмекерстких ставок. На жаль, матч молодіжних команд луцької Волині та харківського Металіста відтепер підпадає під категорію "підозрілий". За інформацією однієї з провідних українських програм, яка розповідає про гру мільйонів, саме на цю гру було поставлено аж 117 тисяч грошей, батьківщина яких - Сполучені Штати Америки. Левова частка коштів була поставлена на кількість забитих м'ячів. З цим проблем не було - поєдинок завершився з рахунком 6:2...

Сенсація туру

У грі між полтавською Ворсклою та донецьким Шахтарем підопічні Мірчі Луческу втратили перші очки у новому сезоні. Після важкого для полтавців матчу зі словацькою Жиліною у Лізі Європи, який "випив" з колективу Василя Сачка вельми багато як емоційних, так і фізичних сил, припустити, що Ворскла зможе відібрати бали у "гірників", було майже неможливо. Проте володар кубка України 2009 року зміг довести, що у Полтаві нині є Команда. До всього, доля ніби повернула клубу Костянтина Жеваго забране трьома днями раніше та дозволила забити вирішальний гол на останніх секундах протистояння...

Антигерой туру

Захисник дніпропетровського Дніпра Сілва Баселар Дуглас зробив своїй команді ведмежу послугу в епізоді з першим взяттям воріт Дніпра. Нехай несвідомо, проте саме бразилець перехопив подачу Олега Гусєва таким чином, що м'яч після дотику від голови бека затріпотів у правому від Дениса Бойка куті. Дуглас не дав відзначитися нападнику гостей Мораєсу, проте саме цей епізод, як виявилося, став ключовим у матчі та визначив переможця дуелі. Зазначимо, що за чутками Дуглас належить до тієї групи гравців, яка може покинути Дніпро до кінця серпня - захисником нібито цікавиться турецький Бешикташ.

Цитата туру

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний знову відзначився у словесному ремеслі. Цього разу Віталія Володимировича "надихнув" черговий гравець його команди. "За те безглуздя, яке витворив Мемешев, він переведений у дубль і виставлений на трансфер. Повністю грав за команду з Харкова. Якщо він сильний, хай його хтось купить. А якщо не куплять, буде сидіти у дублі. Я скажу генеральному директору, щоб його перевели на таку мінімальну зарплатню, яка тільки може бути. Нехай тренується з дублем, грає. Якщо тренери дубля взагалі захочуть його ставити".

Гравець туру

Нападник луганської Зорі Пилип Будківський забив два голи у ворота донецького Олімпіка та став найкращим гравцем туру, що минув. Форвард, який виступав у нижчих командах донецького Шахтаря та маріупольському Іллічівці, належить до когорти гравців, які відносяться до очевидного "дефіциту" в українському футболі - хороших нападників у нас нині знайти важко, а форвардів, яких називають "стовпами" - тим паче. Вочевидь, у вирішальних матчах збірної України Михайло Фоменко на Будківського точно розраховує.

Гол туру

Півзахисник львівських Карпат Вадим Страшкевич забив, на нашу думку, найкращий м'яч четвертого ігрового кола. Хавбеку львів’ян вдався відмінний дальній удар - сфера розбрату зупинила свій політ тільки тоді, як відчула усю міцність сітки воріт Чорноморця у верхньому її куті. Зазначимо, що це перший гол Вадима у поточному сезоні. Цей гравець є одним з тих футболістів, на яких наставник Карпат покладає надії у справі побудови боєздатної команди з прицілом на високі завдання у майбутньому.

Коментарі ()