Головне

Прем'єр-ліга. 5 тур. Шахтар - Дніпро 0:2. Фартова Одеса для Маркевича

14.08.2015 21:44 1263 0
Прем'єр-ліга. 5 тур. Шахтар - Дніпро 0:2. Фартова Одеса для Маркевича

Навколо матчу Шахтар - Дніпро було багато розмов. Причиною тому став крок керівництва "гірників" - зіграти "Домашній" поєдинок в Одесі. Як потім пояснював Мірча Луческу, він таким чином захотів поберегти газон Арени-Львів перед майбутніми єврокубковими зустрічами. Дійшло навіть до певного скандалу, ніби згідно з регламентом "гірники" не повинні грати за межами Львова. Однак в УПЛ пішли клубу назустріч і задовольнили прохання.

Як би там не було, а звітний матч прийняв стадіон "Чорноморець" в Одесі. Натомість, розгорівся інший скандал, який ще може отримати продовження. Представники Дніпра були відсутні на передматчевій нараді. І взагалі, команда з Дніпропетровська прилетіла в Одесу менше ніж за три години до початку зустрічі.

Ці питання нехай вирішують відповідні органи, а ми перейдемо безпосередньо до перебігу матчу. Початок нагадав гру Шахтаря майже тижневої давнини у Полтаві. Дніпро віддав ініціативу "гірникам", в ті більше перепасовувалися у центрі поля, анжі думали якось швидко розігнати комбінації. Починаючи з хвилини десятої, Дніпро і сам почав іти в атаку, на відміну від Ворскли.

Перший тайм, загалом, пройшов у рівній боротьбі. Шахтар мав невеличку перевагу, але втілити її у небезпечні моменти не виходили. Крім неточних, а якщо точних, то несильних ударів у руки Бойку від Гладкого, найбільше пригадується момент Тейшейри, коли він вийшов на ударну позицію і з-під захисника пробив точно по центру.

У Дніпра, здається, був лише один момент. Це Даніло вистрілив з-за меж штрафного майданчика, а П'ятов грудьми відбив перед собою. А так у Дніпра запам'яталися лише навіси з флангів, з якими вдало розбирався воротар. "Дніпряни" за весь матч так і не змогли створити гостроту після стандартів.

Другий тайм команди провели куди цікавіше - відповідали атакою на атаку. І все ж ближчими до взяття воріт були номінальні гості. Спочатку Селезньов вивів Даніло віч-на-віч з голкіпером, який, втім, доречно вийшов з воріт і прийняв на себе удар. Згодом той-таки Євген вивів уже Матеуса один на один з П'ятовим. Проте бразилець пробив поруч зі стійкою.

У Шахтаря Гладкий головою на дальній стійці пробив точно у руки Бойку. Переважніше футболісти "гірників" апелювали до арбітра, щоб той призначив пенальті. То Тейшейра опиниться на газоні, то Гладкий, то Феррейра. Луческу після матчі заявив, що Анатолій Жабченко не поставив "очевидні 11 метрів за фол на Феррейрі". Додавши, що такі помилки арбітрів не на користь донеччан продовжуються вже другий сезон поспіль.

А розв'язка сталася на 84-й хвилині, коли Дніпро реалізував контратаку. Безус відібрав м'яч і точним пасом вивів Матеуса на ворота, і той цього разу добре прибрав захисника та пробив повз П'ятова. А на четвертій хвилині компенсованого часу Шахтар добив екс-форвард цього клубу Селезньов, скориставшись пасом Леонардо. До цього було вилучення Шевчука, який крадькома вдарив Федецького ліктем у ребра.

Отож, Одеса виявилася фартовою не для донецького клубу, а для Мирона Маркевича, який після того, як ледве не подав у відставку, обіграв Шахтар. Ось така вона - тренерська доля...

Коментарі ()