Головне

Ліга Чемпіонів. Раунд плей-офф. Рапід - Шахтар 0:1. Дощова перемога на класі

19.08.2015 23:46 1342 0
Ліга Чемпіонів. Раунд плей-офф. Рапід - Шахтар 0:1. Дощова перемога на класі

Шахтар став на крок ближчим до групового етапу Ліги Чемпіонів сезону-2015/16. Пройшовши турецький Фенербахче, тепер донеччани здобули мінімальну перемогу у Відні над тамтешнім Рапідом. Звитягу "гірникам" приніс точний удар Марлоса. А доля протистояння вирішиться у наступний вівторок на Арені-Львів.

Поєдинок активніше почали саме "гірники", проте досить швидко господарі перехопили ініціативу та примусили понервувати прихильників Шахтаря. Шауб, відірвавшись від захисників, пробив головою поруч зі стійкою. А згодом Степаненко ледь не зрізав м'яч у власні ворота після прострілу Павелича.

Надалі гра пішла з перемінним успіхом - то Рапід піде вперед і попресингує, то Шахтар спробує швидко поатакувати. Незважаючи на все це, більше роботи було у воротаря австрійського клубу - Новоти. На 3-й і 14-й хвилинах його перевіряв Ракицький, з ударами котрого голкіпер впорався. Так само він впорався і з добиванням Гладкого з гострого кута.

Ближче до середини тайму почало даватися взнаки поле, яке ставало все мокрішим, адже у Відні у ті хвилини йшов дощ (як і за день до матчу, загалом, так і протягом нього). Мав забивати Тейшейра, виборовши м'яч на чужій половині, але замість удару чомусь вирішив упасти, а Бьорн Кейперс на це падіння не відреагував.

Розв'язка (як потім виявилося, усього матчу) наступила наприкінці першого тайму. На 42-й хвилині П'ятов неймовірним чином витягнув удар Кайнца метрів з десяти. А у наступній атаці зіграло найстаріше футбольне правило. Ракицький опинився на лівому фланзі та прострілив повз захисників на Марлоса. Той прибрав одного оборонця та пробив точно у дальній кут.

Мажорне завершення тайму "змазала" травма Степаненка, яку він отримав під час верхової боротьби. Як уже після матчу повідомили самі "гірники", Тараса забрали до лікарні, але загалом з ним усе гаразд.

У другому таймі очікувалася ще серйозніша боротьба. Однак сталося не так, як гадалося. Шахтар віддав ініціативу Рапіду, який не дуже і поспішав уперед. Ва-банку він Зорана Баришича Луческу так і не дочекався. Було лише два більш-менш серйозних моментів. Одного разу П'ятов помилився на виході, але йому допоміг свисток Кейперса. А наступного разу вже допоміг "несвисток" арбітра. Після падіння Берича, якого дещо обійняв Кучер. До честі нідерландського рефері, він виявився послідовним - не дав пенальті у вищезгаданому моменті з Тейшерою, не дав і тут.

Але і мінімальна перемога викликала посмішки на вустах "гірників", які тепер у ранзі реального фаворита підходять до матчу-відповідь. Груповий етап Ліги Чемпіонів уже на горизонті!

Коментарі ()