Українська правда

Кубок України. 1/16 фіналу. Нервова перемога Маркевича. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 22 серпня 2015, 16:44

Дніпро з нелегкої перемоги почав свої виступи у національному Кубку України. Підопічні Мирона Маркевича у напруженому матчі лише шість хвилин до фінального свистка вирвали перемогу у аматорського клубу Балкани. Фіналіст Ліги Європи на старті матчу події форсувати не став, перший небезпечний момент створили саме господарі поля, коли на 8-й хвилині матчу тричі! врятував свою команду Бойко після пострілі в притул від Богдана Саламахи.

Дніпро перебрався на половину поля суперника приблизно на 14-й хвилині, і вже тоді стало помітно, що захисники Балкан почали нервувати, але дніпропетровці цим скористатися не змогли. А через вісім хвилин після моменту забивати повинен був Райчев: Олександр після довгої діагоналі від Паламарчука зльоту цілив у кут воріт суперника, однак Бойко знову показав дива майстерності та команду врятував.

Лише після цього підопічні Маркевича взялися за голову та почали активно діяти на половині поля Балкан. Команда з одеської області тримала оборону, але на 37-й хвилині ледь не пропустила. Удар Бабатунде з вбивчої позиції дивом перевів на кутовий голкіпер господарів поля Паламарчук.

Старт другого тайму був за гостями. Продовжував показувати дива на лінії Паламарчук. Лише з 53-ї по 60-ту хвилину голкіпер Балкан тричі рятував свою команду. Могли відзначитися Матеус, новачок Данило та Бруно Гама.

Було помітно, що аматорам стає все важче, що вилилося спочатку у небезпечний момент, а потім і в гол. За 9 хвилин до фінального свистка якимось дивом після прострілу від Лучкевича по воротам не влучив Баланюк, але через три хвилини дніпропетровська команда таки забила: головою м'яч у ворота Паламарчука після навісу від Матоса переправив Ротань.

Вже у доданий час другий гол міг забити Матеус, однак бразилець після класної передачі Баланюка пробив на трибуни місцевого стадіону. В результаті - 1:0, нервова перемога підопічних Маркевича, які стають першими учасниками 1/8 фіналу.

Кубок України з футболу сезон 2015/2016

1/16 фіналу

22 серпня

Балкани - Дніпро 0:1 (0:0)

Гол: 0:1 - Ротань (84)

Балкани: Паламарчук, Пархоменко, Саламаха, Златов (Райчев. Є, 88), Опря, Гаврилюк, Пархоменко, Златов (Пєнов, 62), Урсуленко, Райчев, Кирилов (Юречко, 46)

Дніпро: Бойко, Данило (Баланюк, 78), Селезньов, Леонардо, Дуглас, Лучкевич, Федорчук (Безус, 65), Ротань, Гуйє, Бабатунде (Гама, 46), Матеус

Попередження: Пархоменко (43)