Головне

Кубок України. 1/16 фіналу. Гірник-Спорт - Динамо 0:6. Хет-трики Ярмоленка. ВІДЕО

22.08.2015 21:15 783 0
Кубок України. 1/16 фіналу. Гірник-Спорт - Динамо 0:6. Хет-трики Ярмоленка. ВІДЕО

Київське Динамо спокійно стартувало у новому розіграші Кубку України, здобувши найбільшу перемогу серед усіх учасників стадії 1/16 фіналу. Звітний матч став бенефісом для Андрія Ярмоленка, який оформив два хет-трики - гольовий і по гольовим передачам.

Сергій Ребров дещо здивував стартовим складом, адже випустив з перших хвилин фактично основний склад команди. Хоча очікували дубль. Не було лише нападника Мораєса, захисника Віди й опорника Рибалки, який відбував дискваліфікацію.

Натомість наставник київського клубу випустив Хачеріді, Беланда, Морозюка та Радосава Петровича. І, звичайно ж, особлива увага була прикута до новачка "біло-синіх" Дерліса Гонсалеса, який з перших хвилин зайняв місце на лаві запасних, а у перерві дебютував, замінивши Морозюка. До зміни воротарів, впевнений, уже всі звикли - цього разу місце у рамці зайняв Рибка.

Динамо, як і очікувалося, відразу заволоділо ініціативою, з перших хвилин побігши в атаку. Перший удар у ствір воріт датуєьтся п'ятою хвилиною, коли Ярмоленко після розіграшу кутового поцілив прямо у руки воротарю.

Наступного моменту довелося чекати до 11-ої хвилини. Морозюк зі штрафного з хорошої позиції пробив поруч зі стійкою. А у наступній атаці мав забивати Кравець, якого майже віч-на-віч з воротарем вивів Беланда. Артем Кліщука переграв, а от пробити сильно не вийшло, і хтось із захисників з лінії воріт м'яч виніс. Ще через кілька хвилин Кліщук відбив удар Ярмоленка з гострого кута, а от наступна спроба Антунеша пролетіла над воротами.

Відкрили ж рахунок кияни на 26-й хвилині. Це Ярмоленко віддав пас на хід Кравцю, який зіграв на межі оффсайду. Далі Артем спокійно прорвався до воріт і пробив повз воротаря. Після цього "відзначилися" фанати Динамо, які запалили піротехніку та димові шашки. Поле огорнув сірий дим, і арбітру зустрічі довелося на деякий час зупинити час на своєму годиннику.

У Гірника-Спорт щось схоже на момент трапилося на 30-й хвилині, коли Рибка втратив дальню стійку, але ніхто замкнути навіс не зміг. В атаці у відповідь падав Ярмоленко, та арбітри порушення правил не побачили.

На 39-й хвилині "динамівці" відзначилися вдруге: Морозюк подав з флангу, а Ярмоленко ногою переправив м'яч у ворота повз голкіпера. А вже у наступній атаці кияни мали знімати всі питання про переможця. Щоправда, Ярмоленко затянув з ударом, а спробу Беланда заблокував захисник.

Завершився ж тайм ударами Королькова та Даудова поруч зі стійками воріт Рибки. Хоча останній момент все ж був за Динамо. Ярмоленко скинув на Даніло Сілву, котрий з гострого кута не влучив у ствір воріт.

За перші сім хвилин другої половини мав оформлювати хет-трик Кравець. Однак спочатку його удар з кількох метрів відбив воротар, а наступна спроба (головою) пісдя подачі Мігеля зі штрафного виявилася неточною - над воротами. А філігранну передачу Беланда Артем замкнув ударом прямо у воротаря.

Питання про підсумок протистояння зняв Мігель, який пробив з лінії штрафної точно у дальні "дев'ять" (другу результативну передачу записав на свій рахунок Ярмоленко). За кілька хвилин міг повернути певну інтригу у матч Марусич, але з його небезпечним вистрілом впорався Рибка, відбивши ногою на кутовий.

Гірник-Спорт "поплив", а Динамо, спіймавши кураж, просто догромило суперника. Буквально протягом кількох хвилин Ярмоленко спочатку сам точно поцілив у дальній кут, а потім з кутового навісив точно на ногу Антунешу, котрий красиво влучив під дальню стійку. А "3+3" дав зробити Андрію Кравець, який не пошкодував відпасувати на партнера, коли і сам міг завершувати вихід один на один.

Коментарі ()