Головне

Ліга Чемпіонів. Раунд плей-офф. Шахтар - Рапід 2:2. Валідольний вихід у груповий етап

25.08.2015 23:52 1590 0
Ліга Чемпіонів. Раунд плей-офф. Шахтар - Рапід 2:2. Валідольний вихід у груповий етап

Донецький Шахтар вшосте поспіль гратиме у груповому етапі Ліги Чемпіонів. У раунді плей-офф з великими труднощами "гірники" подолали австрійський Рапід. І це незважаючи на те, що на виїзді підопічні Мірчі Луческу виграли 1:0. Але домашній поєдинок на Арені-Львів ледь не завершився катастрофою...

Головні тренери виставили ідентичні склади, що були і у першому матчі цих команд у Відні. З однією відмінністю - Луческу випустив Кривцова замість Кучера. Очевидно, вирішив поберегти Олександра після ушкодження голови, яке той отримав якраз у столиці Австрії. Зоран Баришич змін робити не став, довірившись перевіреним виконавцям.

Команди почали матч з місця в кар'єр. Рапід спробував організувати стартовий натиск, але Шахтар швидкими атаками остудив запал гостей. А на 10-й хвилині ще й відкрив рахунок. Це Марлос прийняв відскок майже на лінії штрафного майданчика, змістився у центр і точно поцілив під дальню стійку.

Здавалося, що зараз "гірники" просто розірвуть гостей на шматки. Однак сталося по-іншому. Через три хвилини Шахтар прогавив атаку Рапіда, і Шауб головою таки вніс м'яч у ворота П'ятова, який у тому моменті завалився у кут і не встиг піднятися, адже перша спроба Луїса була заблокована Ракицьким. А на 22-й хвилині "зелено-білі" приголомшили Луческу. Штеффен Гоффман зі штрафного, який заробив Кривцов, перекинув стінку та вивів свою команду вперед.

За Шахтар стало лячно. На щастя, ненадовго. Через п'ять хвилин Срна подав з правого флангу, Дібон маківкою випадково скинув м'яч на дальню стійку, де Гладкий випередив голкіпера та пробив повз нього. Після цього "помаранчево-чорні" заволоділи ініціативою, виманюючи суперників, але ті не дуже поспішали бігти вперед. Було лише кілька ударів у Рапіда, з якими впевнено впорався П'ятов.

Другий тайм кардинально відрізнявся від першого. Ця частина протистояння була фактично ідентичною до другої половини матчу у Відні. Нуль моментів, нерви, порушення правил. Було видно, що ціна помилки дуже висока, тому й обережно діяли команди більшу частину тайму.

Здивувала своїми рішеннями польська бригада арбітрів на чолі із Шимоном Марчиняком. То очевидний кутовий у бік воріт Рапіда не побачили, то неіснучий оффсайд у Берича зафіксували. Проте найбільш незрозумілим було рішення на 68-й хвилині. Дібон зірвав атаку у центрі поля, але м'яч отримав Марлос і міг вийти з Гладким на одного захисника. Натомість Марчиняк відразу свистить і показує жовту Крістоферу...

Ну а розв'язка могла статися на останніх хвилинах, навіть у компенсований час. На 88-й Зоннляйтнер отримує другу жовту картку, і Шахтар залишається у більшості. Та чомусь відразу ж "гірники" пропускають контратаку. Берича забувають прямо на лінії воротарської, однак він вибачає та головою пробиває поруч зі стійкою.

На цьому донеччани не заспокоїлися та привезли у свої ворота ще реальніший момент. На 95-й хвилині Кривцов вкотре фолить перед своїм штрафним майданчиком. Пецос вирішує завдати прямого удару, П'ятов помиляється та відбиває перед собою, а Прозенік на добивані влучає у стійку!..

Чесно кажучи, було шкода дивитися на гравців Рапіда після фінального свистка, адже вони навіть у меншості робили все, що могли. Однак, погодьтеся, другого подібного матчу як Ворскла - Жиліна українські прихильники футболу не витримали б... Якщо у Полтаві пані Фортуна була на боці наших суперників, то тепер - на нашому. І Шахтар чекає на жеребкування та на майбутні зустрічі у Лізі Чемпіонів.

Коментарі ()