Головне

Прем'єр-ліга. 6 тур. Шахтар - Металург З 2:0. Три очки імені Сарнавського і Тейшейри

28.08.2015 21:30 793 0
Прем'єр-ліга. 6 тур. Шахтар - Металург З 2:0. Три очки імені Сарнавського і Тейшейри

Донецький Шахтар здобув дуже важкі три пункти в поєдинку проти запорізького Металурга. Залишившись в кінцівці тайму у меншості, гірники були близькі до чергової втрати очок, проте врятував команду Мірчі Луческу молодий голкіпер Богдан Сарнавський.

Після важкого поєдинку з Рапідом тренерський штаб Шахтаря дав можливість відпочити провідним виконавцям. Господарі з перших секунд гри загнали Металург на його половину, і шукали шляхи до воріт Старцева.

Проте, попереду гра у гірників йшла не дуже, тому окрім дальніх ударів Ракицього і Дентіньо воротареві Металурга донеччани запропонувати більше нічого і не могли. В свою чергу, Металург майже весь тайм боявся навіть перейти на половину поля суперника, і лише в кінцівці зміг включити пару разів у гру воротаря Шахтаря.

В другому таймі Луческу кинув у бій Марлоса, Тайсона і Гладкого, і гра у гірників пішла веселіше. Проте, з гри Шахтарю забити ніяк не вдавалося. Тепер вже кураж упіймав воротар Металурга Старцев, який тягнув все, що летіло у ствір його воріт. Проте, втримати свої ворота сухими йому сьогодні не вдалося.

На 65-й хвилині Каплієнко рукою в своєму штрафному зупинив м'яч, який летів в бік воріт, і суддя не вагаючись вказав на одинадцять метрів. Пробивати з точки взявся Алекс Тейшейра, який холоднокровно реалізував одинадцятиметровий.

Варто відзначити Металург, який після пропущеного м'яча не опустив руки, а продовжував шукати свої шанси. І команда Анатолія Чанцева була близька до того, щоб відібрати очки у гірників.

На 86-й хвилині гірники залишились в меншості після фолу останньої надії від Срни в своєму штрафному майданчику. Виконувати удар з точки взявся Лисицький, однак, переграти молодого Сарнавського, який за великим рахунком врятував сьогодні Шахтар, в нього не вийшло.

І вже після цього у металургів почали здавати нерви, що і вилилося у вилучення Орелесі, і другий пропущений м'яч після швидкої бразильської контратаки, яку завершив Алекс Тейшейра. У підсумку, перемога Шахтаря, яка виявилася набагато важчою, ніж це очікувалося.

Коментарі ()