Головне

Прем'єр-ліга. 6 тур. Зоря - Динамо 0:0. Вернидуб знову відбирає очки у Києва

30.08.2015 22:30 1138 0
Прем'єр-ліга. 6 тур. Зоря - Динамо 0:0. Вернидуб знову відбирає очки у Києва

Зоря під керівництвом Юрія Вернидуба знову відібрала очки у Динамо. Мова тут іде винятково про чемпіонат України, адже минулого року кияни двічі обіграли луганчан у Кубку країни. Це вже третій поспіль поєдинок у розіграшах внутрішньої першості, коли "чорно-білі" не програють столичним футболістам. У минулому сезоні матчі завершилися з рахунками 2:2, що у Запоріжжі, що у Києві. Цього разу голів забито не було.

Безумовно, Зорі було важко перемикнутися на матч з Динамо після вильоту з Ліги Європи від варшавської Легії. Психологічно та поразка мала серйозно вдарити по футболістам з Луганська - Запоріжжя. Однак, як виявилося, Юрій Вернидуб - чудовий мотиватор, який змусив своїх підопічних забути про невдачу. А після фінального свистка не приховував, що радий цій нічиїй.

Якщо у кількох словах описати звітну зустріч, то виглядати буде це так: Зоря побудувала грамотну оборону, яку "динамівці" пройти так і не змогли. Натомість, було очевидно, що луганчани очікують на шанс зі стандартів, які у них пішли у Варшаві. "Біло-сині" цього не дали. Якщо вони і порушували правила, то далеко від штрафного майданчика (вступи Рибки у гру можна порахувати на пальцях однієї руки). Окрім того, з кутового у господарів була лише одна нагода за весь матч.

Кияни володіли ініціативою, проте до небезпеки у першому таймі так і не дійшло. Удари, що були, блокували захисники. А от Зоря свій чудовий шанс мала. Під завісу першої половини Будківський вийшов на ударну позиції після хорошої комбінації, однак не став бігти далі, а пробивав у ближній кут. М'яч поруч зі стійкою пролетів. У відповідь Шевченко потягнув спробу Ярмоленка зі штрафного.

На стартових хвилинах другого тайму вже Рибалка пробивав зі штрафного. Шевченко у падінні відбив перед собою, а от на добиванні нікого з "динамівців" не виявилося. В атаці у відповідь Зоря мала виходити вперед. Це Пилявський навісив з флангу, м'яч рикошетом від Драговича дістався Будківському, який буквально з кількох метрів не влучив у ворота.

Ребров кинув у бій Гармаша та Гусєва, котрі створили майже стовідсотковий момент для Мораєса. Жуніор вийшов віч-на-віч із Шевченком, та дуель воротарю бразилець програв. Це був найреальніший шанс на взяття воріт у Динамо. Навісні передачі у завершальні хвилини ні до чого не призвели, і Костянтин Труханов зафіксував нульову нічию. А також першу втрату очок киянам у нинішньому чемпіонаті.

Коментарі ()