Головне

Прем'єр-ліга. 4 тур. Ворскла - Шахтар 2:2. Фортуна віддала Полтаві боржок

09.08.2015 22:09 512 0
Прем'єр-ліга. 4 тур. Ворскла - Шахтар 2:2. Фортуна віддала Полтаві боржок

Ворскла трішки реабілітувалася перед своїми вболівальниками за виліт з Ліги Європи, відігравши внічию у матчі 4-го туру Прем'єр-ліги з донецьким Шахтарем. Навіть не просто "відіграла", а вирвала цю нічию у комепнсований арбітром до другого тайму час. Міні-диво створив Ковпак, який отримав шквал критики після матчу з Жиліною.

Було зрозуміло, що Ворскла підходить до звітного протистояння з психологічними проблемами. Здавалося, що путівка у раунд плей-офф Ліги Європи вже у кишені, але незрозумілий удар Олександра Ковпака з центра поля та наступна гольова контрвідповідь словаків залишили Полтаву за бортом євротурніру ще, як мінімум, на рік.

Підопічні Василя Сачка, на відміну від луцької Волині, яка запропонувала Шахтарю кілька турів тому атакуючий футбол, з перших же хвилин відійшли у захист. І відійшли так, що у Шахтаря моментів не було. "Гірники" перепасовувалися у центрі поля, а полтавці навіть і не думали переходити в атаку, ніби то були вже завершальні хвилини поєдинку.

"Помаранчево-чорні" мали лише кілька штрафних ударів, які, втім, виявилися неточними, а якщо удари і були, то з ними спокійно впорався Ткаченко. Так тривало до 39-ої хвилини, коли "гірники" швидко доставили м'яч Тейшейрі, той пройшов флангом віддавав на Гладкого, проти котрого сфолив Даллку. Проте арбітр дав дограти епізод, адже далі набігав Марлос, який і переправив м'яч у ворота.

Шахтар, очевидно, вирішив, що піде на перерву лідером, тому дещо втратив пильність у компенсований час. Андрій Ткачук здобуває штрафний. Громов вирішив безпочередньо пробити, і зробив це настільки потужно, що Каніболоцький змушений був відбив м'яч прямо перед собою. А після серії рикошетів Бараннік виявився найрозторопнішим і зрівянив рахунок.

У другому таймі гра не змінилася. Шахтар так і бився об оборонні редути Сачка. Поки Мірча Луческу не випустив Едуардо, який через кілька хвилин відірвався від захисників, прийняв м'яч і розібрався з голкіпером. "Гірники" дещо відійшли, але Ворскла чомусь так і не захотіла перехоплювати ініціативу.

Так гра без моментів і проходила до 90-ої хвилини. Полтавцям навіть не вдавалося створити щось схоже на фінальний штурм. А на початку 92-ої хвилини Бартулович майже з безнадійної ситуації з флангу навісив у штрафний майданчик, де багатостраждальний Ковпак головою пробив Каніболоцького. У Шахтаря ще був штрафний, але Срна пробив неточно, і фінальний свисток зафіксував нічию. І пані Фортуна, таким чином, повернула невеличкий боржок Ворсклі за Жиліну.

Коментарі ()