Головне

Прем'єр-ліга. 7 тур. Металург З - Дніпро 1:4. Дербі за Дніпро уже не те...

12.09.2015 22:27 698 0
Прем'єр-ліга. 7 тур. Металург З - Дніпро 1:4. Дербі за Дніпро уже не те...

Фаворити чемпіонату України у 7-му турі здобули синхронні розгромні перемоги. Після Шахтаря та Динамо прийшла черга Дніпра, який не залишив шансів запорізькому Металургу, відправивши у ворота суперників чотири м'ячі. Хоча, на відміну від донеччан і киян, дніпропетровська команда дозволила аутсайдеру провести гол престижу.

Аутсайдеру, який може зникнути з футбольної карти України. Як уже повідомлялося, з 1-го жовтня призупиняється фінансування клубу, і зараз прихильники Металурга намагаються відшукати спонсорів, які б продовжили життя команди. Зважаючи на все це, сумнівів у тому, що Дніпро здобуде легку перемогу, якось не виникало.

"Дніпряни" взялися за справу зі стартовим свистком. Воротар Металурга Шеремета кілька разів вступав у гру, рятуючи свою команду. Та і він нічого не зміг протиставити більярдному удару Селезньова на 12-й хвилині. У середині тайму Євген оформив дубль з пенальті. Юрій Грисьо призначив 11-метровий за нібито фол проти Матеуса. Щоправда, на повторі цей "фол" розгледіти так і не вдалося.

Запорожці могли відразу ж відігралися, але Дуглас виніс з лінії воріт удар Гвілії. А ближче до завершення тайму Дніпро зняв усі запитання про переможця зустрічі. Ротань спокійно підставив ногу під простріл Томечака. У цей момент подумалося: "Дербі за Дніпро уже не те, яке було раніше, коли Металург міг перемогти навіть у Дніпропетровську".

Другий тайм пройшов значно спокійніше. Побільшало ударів у господарів, та вони не несли загрозу воротам Бойка. Вчетверте Дніпро відзначився на 69-й хвилині - дебютний гол за нову команду провів Едмар, який замкнув навіс з кутового. Металург же відповів красивою комбінацією (Жураховський і Татарков п'ятами грали у стінку) та виходом Гвілії віч-на-віч з воротарем.

Дніпро за інерцією ще поатакував, особливо старався Селезньов, котрий хотів оформити хет-трик. Однак рахунок більше не змінився у цьому протистоянні. Мирон Маркевич подивився у справі новачків і тепер готуватиме команду до зустрічі з римським Лаціо. А Металургу потрібно готуватися... Дай Бог, щоб взагалі вони до чогось готувалися...

Коментарі ()