Українська правда

Прем'єр-ліга. 7 тур. Металіст - Шахтар 0:5. Луческу декласував Севідова

Сергей Шемшученко — 11 вересня 2015, 22:00

До 7-го туру УПЛ Металіст та Шахтар підходили у різному настрої. Підопічні Луческу якоюсь мірою через цей матч готувалися до майбутнього матчу ЛЧ з Реалом, а Металіст вирішував проблеми у внутрішній першості. За Шахтар не зміг зіграти дискваліфікований Срна, а за харківський клуб не зіграли одразу 5 основних гравців, які по праву належать саме Шахтарю: Едуард Соболь, В'ячеслав Чурко, Рустам Худжамов, Олексій Полянський та Валерій Грішин.

Шахтар зі стартових хвилин захопив ініціативу, однак створити щось за першу половину тайму підопічним Луческу не вдалося. Господарі надійно діяли в обороні, навіть інколи виходили у контратаки, однак якихось проблем П'ятову також не "подарували".

Усе змінилося на 35-й хвилині, коли Шахтар таки розкрив оборону харківського клубу та забив перший м'яч: Ракицький втомився від розіграшів у короткий пас та пробив з метрів 30 точно у дальній кут воріт Погорілого.

Металіст після голу з емоціями не впорався та вже через п'ять хвилин пропустив вдруге. Цього разу відзначився Тейшейра, який був першим на добиванні після пострілу від Тайсона. На останок підопічні Севідова провели кілька атак, однак змінити рахунок на табло їм не вдалося.

Куди більш богатим на події був тайм другий. Шахтар після двох голів скинув з себе відповідальність за рахунок та почав грати відкрито. Почали виникати все частіше удари здалеку, однак то захисники, то Погорілий команду рятували. Втім, не врятувався Металіст на 52-й хвилині, коли Кучер на дальній стійці замкнув передачу з лівого флангу від Ракицького (гол + асист, непогано для центрального захисника).

Після цього Металіст почав нервувати, грав необережно і приніс на свої ворота ще і пенальті. Після прострілу з правого флангу не дав пробити вже у порожні ворота Гладкому Рижук - вилучення і пенальті, який спокійно реалізував Тейшейра, записавши таким чином у свій актив дубль.

Добив команду Севідова вже за дев'ять хвилин до фінального свистка Олекснадр Гладкий, який кий після передачі Коваленка перекинув Погорілого, Довгий намагався вибити м'яча з лінії воріт - не вийшло - 0:5!. Металіст так і нічого не створив до кінця зустрічі, а Шахтарю вистачило і цього.

Отже, Шахтар здобув переконливу перемогу і тепер з хорошим настроєм може готуватися до матчу ЛЧ з мадридським Реалом.