Головне

Павелко: Україна - не Африка, що можна вбивати футбол

15.09.2015 08:53 458 0

Закон про боротьбу з договірними матчами в українському футболі має бути прийнятий у першому читанні У Верховній Раді України у майбутній четвер, 17 вересня.

Про це у програмі Профутбол заявив очільник ФФУ Андрій Павелко.

"У нас є велика проблема з тоталізатором. Нам загрожує тотальне насадження агентів по ставках, які знаходяться в U - 19 і U - 21. Ніколи в житті світовий ринок ставок, який має мільярди доларів оборотів на тиждень, не звертав таку уваги на Україну.

З цим можна боротися тільки одним способом: жорстко ухвалити закон, який в тому числі за моїм авторством буде поставлений на голосування в першому читанні у Верховній Раді. Упевнений, що ми його приймемо. Якщо ми зломимо опір лобістів і закон вдасться ухвалити, то таким чином дамо сигнал всьому корупційному ринку, що з Україною справи погані. Ми залучили європейських експертів, які мають досвід боротьби з цим явищем, а також Інтерпол. Тут не Африка, що можна вбивати футбол! Ще три роки, і ми втратимо інтерес до спортивних змагань.

Хто з президентів ФФУ піднімав це питання на законодавчому рівні? Хто піднімав цю тему, щоб привезти сюди Баранку, який по 60 чоловік в Італії заарештовував під час матчів. Давайте зробимо так, щоб ми дали сигнал парламентарям, які в короткі терміни повинні ухвалити закон в першому і другому читанні. І це буде ще один вкрай вагомий внесок у процес боротьби з корупцією на загальнодержавному рівні!

Коментарі ()