Головне

Ліга Європи. 1 тур. Дніпро - Лаціо 1:1. Селезньов дарує Дніпропетровську один бал

17.09.2015 23:59 1263 0
Ліга Європи. 1 тур. Дніпро - Лаціо 1:1. Селезньов дарує Дніпропетровську один бал

Українські клуби мають невтішну статистику протистояння з римським Лаціо. Із восьми зустрічей римляни здобули 7 перемог. Лише одеський Чорноморець у далекому 1975-му році зміг мінімально обіграти Орлів (1:0) - це був перший матч стадії 1/32 Кубка УЄФА. Дніпро цю традицію дещо перервав, здобувши нічийний результат у 1-му турі розігаршу Ліги Європи сезону 2015/16, але все по порядку.

Матч видався скупим на моменти, але багатим на боротьбу. Дніпро грав при порожніх трибунах, і це дещо відіграло свою роль. Гості підходили до матчу з підопічними Маркевича з рядом кардрових проблем. Через травми не змогли взяти участь нападники "біло-блакитних" Мірослав Клозе та Філіп Джорджевич. Також у лазареті команді опинився основний захисник Стефан де Врей. Після ганебної поразки 0:4 від К'єво залишися на лаві запасних Маурі та Кандрева. Щодо Дніпра, то команда з України підійшла бойовим складом. Відсутній був лише давно травмований Зозуля, також не відновився на 100 відсотків Безус.

Лаціо з перших хвилин захопив ініціативу, а вже на 9-й хвилині зльоту ледь не поклав сферу у дев'ятку воріт новачок команди Піолі Мілінкович-Савич, на щастя, вище воріт. На 16-й хвилині найнебезпечніший момент у першому таймі мав Матрі, який з гострого кута фактично 1 на 1 не зміг обіграти Бойка.  Дніпро у свою чергу нічим відповісти не зумів. Команді Маркевича явно не вистачало навіть останнього пасу, я вже мовчу про останній удар. Лаціо грав цікавіше, і як результат - відкрив таки рахунок: дніпропетровці дуже багато фолили, і черговий стандарт таки приніс гол, коли після подачі у карний Мілінкович-Савич виграв боротьбу у Дугласа та прошив Бойка. Відбулося це за 10 хвилин до перерви. Після голу обидві команди явно догравали, залишиви все цікаве на другий тайм.

А от не вийшло, адже друга половина зустрічі ідентично нагадувала перший тайм. Знову все почалося з моментів біля воріт Дніпра: то Едмар зріже м'яч у власні ворота - Бойко виручить, то вже воротар Дніпра невдало зіграє на виході, а команду доведеться рятувати Матеусу.  Дніпропетровська команда після ряду замін намагался йти вперед, але виходило у неї дуже мало. Лаціо ж влаштовував і мінімальний рахунок. Кілька спроб провести наступ "орли" все ж зробили, але нічого небезпечного більше не створили.

Дніпро лише своєю настирністю дивом зміг зрівняти рахунок. Аж на 3-й доданій хвилині після чергового стандарту Піко підхопив м'яч, виконав виважену подачу на Матоса, той на Селезньова, який головою таки "зняв павутиння" з воріт Маркетті, який подумки вже був ну Римі. Після цього пролунав фінальний свисток, який зафіксував першу нічию Дніпра у поточному розіграшуі Ліги Європи. Будемо сподіватися, що Маркевич і компанія зроблять певні висновки, а наступні матчі команда проведе на більш належному рівні, як це належить фіналісту Ліги Європи.

Коментарі ()