Українська правда

Прем'єр-ліга. 8 тур. Шахтар - Сталь Д 2:0. Луческу здобуває чергові три пункти

Сергей Шемшученко — 19 вересня 2015, 19:32

Матч Шахтар - Сталь відкривав програму 8-го туру української Прем'єр-ліги. Мірча Луческу у порівнянні з матчем проти Реалу зробив деякі кадрові зміни. На гру проти команди Мазяра у стартовому складі вийшли Бернард та Дентіньо. Другий експериментально виконував роль центрального форварда, і, забігаючи наперед, особливо це у нього не вийшло, також Луческу надав шанс проявити себе Фреду. Як і обіцяв Містер, з'явився у старті В'ячеслав Шевчук, а місце у воротах було довірено молодому Сарнавському - П'ятов навіть не попав у заявку. На лавці запасних відповідно залишилися Тайсон, Марлос, Степаненко та Гладкий. Щодо Сталі, то Шахтар дозволив нападнику Владиславу Кулачу, який належить саме "гірникам", взяти участь у цьому матчі, втім, Мазяр залишив його у запасі.

Перший тайм пройшов за повним домінуванням номінальних господарів поля, а вже на 10-й хвилині рахунок відкрив Едуардо: Фред приклався з дальньої дистанції, Паньків спочатку все контролював, але відбувся рикошет від хорватського бразильця і м'яч залетів у ворота Сталі. Після голу Шахтар продовжував накочувати на ворота суперника, і якби не Паньків, вже до середини тайму рахунок міг бути 3:0 на користь "гірників". Спочатчку голкіпер Сталі прийняв на себе потужний удар зі штрафного від Ракицького (17 хвилина), а через три хвилини парирував удар від Тейшейри, який цілив точно під поперечку воріт. На 23-й хвилині Едуардо міг робити дубль, однак не вистачило хорвату влучності після класної подачі партнера з кута поля.

На 30-й хвилині знову у гру вступає Паньків, і вдруге голкіпер Сталі парирує удар небезпечний від Тейшейри. Сталь намагалася виходити у контратаки, однак дуже швидко втрачала м'яч під пресингом суперника, та і атакувала невеликими силами, акцентуючи увагу на захист. Найкращий момент підопічні Мазяра мали за чотири хвилини до перерви, однак удар Будніка зльоту у ближню дев'ятку дивом парирував Сарнавський. На жаль для гостей, після нереалізованого моменту Будніка Шахтар відповів...голом! Це Бернард виконав подачу з кута, Паньків невдало зіграв на виході, залишивши ворота фактично порожніми, цим скористався Тейшейра та забив другий м'яч. Сталося це вже на другій доданій хвилині першого тайму.

Другий тайм також був багатим на моменти. У перерві обидва тренери зробили по заміні. У Шахтаря на полі з'явився Коваленко, а у складі Сталі вийшов Васін. Першу половину тайму Шахтар домінував, однак потім збавив оберти та передав ініціативу супернику. Сталь такому подарунку зраділа, команда окрилилася та почала показувати нарешті хороший футбол. Активно попереду діяли Путраш та Буднік, однак їх удари блокувалися захисниками, або йшли повз ворота. На 71-й хвилині Мазяр таки випустив Кулача, і от після цього Сталь заграла ще жвавіше. Орендований у Шахтаря нападник Сталі створив відразу кілька гострих моментів біля воріт Сарнавського. На 72-й хвилині після його передачі ледь не забив Васін - Сарнавський у стрибку парирував на кутовий, а ще через 5 хвилин вже сам Владислав завдавав удару з-за меж карного - знову на місці був Сарнавський, який показав доволі впевнену гру на лінії.

За 9-ть хвилин до завершення основного часу Кулач ще один раз потурбував Сарнавського, але цього разу пробив точно по центру воріт. На більше Сталі не вистачило, а Шахтар спокійно та впевнено довів справу до переможного рахунку. Щодо гри Шахтаря попереду, то підопічні Луческу також мали свої моменти, однак особливо події не форсували. Вихід Тайсона та Марлоса ще на 67-й хвилині освіжив фланги "гірників", але не більше. Якщо загроза біля воріт дніпродзержинського клубу виникала, то її швидко "гасив" Паньків, який цього вечора був справжнім рятівником команди. Таким чином, Шахтар здобуває перемогу з рахунком 2:0 і може спокійно готуватися до матчів Кубка України.