Головне

Людина Медведчука та Суркіса знову формує пул журналістів у ФФУ

02.09.2015 18:45 268 0

Засновник "темників" в українських ЗМІ за часів президента Леоніда Кучми Сергій Васильєв знову є головним куратором департаменту Інформаційної політики Федерації футболу України.

За чіткої вказівки Васильєва формується інформативна картинка роботи ФФУ, а також пул журналістів на матчі збірних команд України.

Після обрання президентом ФФУ Андрій Павелко до Федерації повернулися і люди Григорія Суркіса, серед яких і Васильєв.

Колишній очільник депатартаменту інформації Адмінстрації президента України за часів Віктора Медведчука особисто вирішує, кого з журналістів включати у поїздки на матчі збірної України.

При цьому, Васильєв не має офіційної посади у ФФУ та значиться радником президента ФФУ. 

Так, на матч відбіркового турніру до Євро-2016 року зі Словаччиною, що пройде у Жиліні, з пулу був викреслений ряд журналістів, які невгодні Васильєву, серед яких і відомий спортивний журналіст Микола Васильков.

Включені до пулу люди Суркіса, які з ним працювали останні 15-20 років. Серед них працівники київського Динамо Олексій Семененко та Микола Несенюк і "рупор" столичного клубу на стадіонах - Олександр Липенко.

Зазначимо, що Федерація футболу України - це громадська організація, а не приватна структура Суркіса чи Васильєва. Окрім того, та ж ФФУ отримає кошти від НОК України, а це - бюджетні фінанси.

.

Коментарі ()