Головне

Приємні сотні Ротаня та Гусєва і нове звершення Зорі. Підсумки 8-го туру УПЛ

22.09.2015 18:09 585 0
Приємні сотні Ротаня та Гусєва і нове звершення Зорі. Підсумки 8-го туру УПЛ

Три перемоги господарів, дві вікторії гостей та дві нічиї – таким видався один з найбільш рівних для команд-господарів і клубів, які грали у гостях, черговий тур УПЛ. Однак крім іншого, в ігровому колі не обійшлося без "перчинки" у вигляді не вельми передбачуваних результатів і жорстких дій супротивників.

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

За результатами матчів 8-го ігрового кола відрив між другою та третьою позицією збільшився, і наразі складає вже вісім очок. На думку Чемпіона, таку ситуацію можна відзначити як симптоматичну – у чемпіонаті України знову вимальовується домінанта двох команд, які, з високою ймовірністю, будуть сперечатися за чемпіонство. Показово і те, що лише Динамо та Шахтар залишаються двома командами вищої ліги, які не мають фінансових заборгованостей перед гравцями та не згадуються у ЗМІ як клуби, у яких можуть виникнути проблеми з мікрокліматом у колективах.

Команда туру

Команда Володимира Шарана, Футбольний клуб Олександрія, заслужила звання найкращого колективу туру, що минув. Чи не вперше з початку поточного сезону новачок дивізіону кращих показав видовищний та агресивний футбол і переграв опонента, у першу чергу, за рахунок шаленого бажання. Не секрет, що Шаран є колишнім тренером Карпат, а у Львові нинішньому наставникові клубу з Кіровоградщини часу себе проявити фактично не дали. Вочевидь, колишній гравець київського Динамо та дніпропетровського Дніпра зумів налаштувати своїх хлопців віддати себе до останньої краплі поту за тренера...

Матч туру

Поєдинок ужгородської Говерли й одеського Чорноморця став грою, яка виявилася найбільш привабливим протистоянням туру. Зустрічалися рівні суперники, які подарували глядачам яскравий матч із багатьма гольовими моментами біля воріт обох команд, жорсткою, а подекуди й жорстокою боротьбою на кожному клаптику поля, суперечливими рішеннями суддівської бригади, а головне – інтригу до останньої секунди. Зазначимо, що Говерла не програє вже п’ять матчів поспіль.

Суддівство туру

У поточному ігровому колі увагу редакції Чемпіона привернули три епізоди, один з яких, на нашу думку, міг мати вплив на кінцевий результат протистояння двох команд. Отже, у матчі ужгородської Говерли із Чорноморцем арбітр матчу Сергій Бойко з Київської області не зафіксував взяття воріт господарів поля на 15-й хвилині нібито через напад на голкіпера ужгородців Артура Рудька. На нашу думку, порушення в атаці не було. Втім, Бойко "віддав" і одеситам. На 22-й хвилині у штрафному майданчику вже одеситів відбувся контакт захисника Чорноморця з нападником Говерли Віталієм Гемегою. На нашу думку, суддя мав призначати 11-метровий штрафний удар.

У грі полтавської Ворскли з донецьким Олімпіком арбітр матчу Дмитро Кутаков з Броварів не помітив фолу зі сторони захисника полтавців Євгена Ткачука проти гравця донеччан. Ткачук свого опонента, на наш погляд, відверто завалив, і це - пенальті у ворота Ворскли. Який суддя не призначив.

"Сенсація" туру

Луганська Зоря знову подарувала "свиню" дніпропетровському Дніпру. "Чорно-білі" вкотре втерли носа фіналісту Ліги Європи та продемонстрували, що перемоги чемпіона СРСР 1972 року над одним з грандів вітчизняного футболу вже не варто називати чимось несподіваним. Востаннє "дніпряни" перемагали луганців у березні 2012 року, коли святкували вікторію з рахунком 3:1. Після того матчу команди зіграли сім разів, у яких Дніпру "посміхнулася" аж одна нічия! На Дніпро-Арені було зафіксовано четверту поспіль поразку клубу Ігоря Коломойського у протистояннях із Зорею.

Антигерой туру

При вкрай сприятливих для простого відбивання круглого обставинах, гравець донецького Олімпіка Секу Конде примудрився не влучити по м'ячу та став "співавтором" забитого Артемом Громовим голу у ворота своєї команди. Причому Конде помилився вдруге поспіль - у минулому турі бек "привіз" гол у матчі з Говерлою. Виконавець з гвінейським громадянством складає ту невелику частку легіонерів, які захищають кольори клубів УПЛ. За останні без малого два роки кількість "варягів" в елітному дивізіоні нашого чемпіонату скоротилася ледь не у два рази.

Досягнення туру

Півзахисники національної збірної України, які захищають кольори дніпропетровського Дніпра та київського Динамо, а мова про Руслана Ротаня й Олега Гусєва, записали на свій рахунок чергові приємні цифри. Незважаючи на діаметрально протилежні результати команд, які вони представляють, досвідчені хавбеки можуть хизуватися належним рівнем гри проти луганської Зорі та луцької Волині. У цих поєдинках Руслан провів 100-й матч у чемпіонатах України в якості капітана команди, а Олег забив сотий гол у своїй кар’єрі й увійшов у "Клуб Тимерлана Гусейнова".

Цитата туру

Наставник луганської Зорі Юрій Вернидуб вельми влучно розповів про сьогоднішню ситуацію в українському футболі: "У нас у клубі ситуація така ж, як і всюди. Про нас теж багато чуток є. Назвіть, у кого нема такої ситуації? Тільки у Шахтаря та Динамо. Решта 12 клубів усі в ситуації. У якій? Ви самі знаєте. У нас у країні відбувається неясно що. Після того, як у країні все наладиться, буде краще і в футболі. А поки наш футбол падає на той рівень, з якого ми починали. І це дуже страшно. Пройти стільки вгору, добитися чогось (рейтинги, клуби беруть участь у Лізі Чемпіонів, Лізі Європи) і... Коли ясність наступить? Коли і в інших... Граємо, чесно відробляємо, виходячи на зелене поле. Я хлопцям завжди кажу: що би не було, на полі треба бути професіоналом. Відіграв - і йди кому завгодно жалійся... Ніхто нікого не тримає. Таке життя зараз. Усім людям дуже важко, і чому ми повинні виділятися серед цих людей. Тому треба теж потерпіти, з надією на те, що все зміниться".

Гравець туру

Півзахисник луганської Зорі Олександр Караваєв провів дуже сильний матч проти дніпропетровського Дніпра. На рахунку хавбека гол і результативна передача. Караваєв є одним з тих гравців, які вельми сильно провели старт сезону, та про яких можна говорити слова на кшталт "футболіст досяг істотного прогресу у своєму ігровому рівні". Наразі Караваєв є кандидатом на місце у національній збірній України та може розраховувати на виклик від Михайла Фоменка вже у жовтні.

Гол туру

Марокканський хавбек донецького Олімпіка Моха, який до того ж має ще й іспанський паспорт, провів один з кращих матчів у своїй поки не багатій на події кар’єрі. Хадфі Мохаммед Расалья забив, на нашу думку, найкращий гол туру, коли, змістившись з лівого флангу у напрямку до центру, пробив по воротам полтавської Ворскли на виконання. Пущений з філігранною точністю м'яч затріпотів у сітці голкіпера Олександра Ткаченка. Моха ж забив свій перший м’яч у поточному сезоні.

Коментарі ()