Головне

Прем'єр-ліга. 9 тур. Олімпік - Шахтар 2:3. Без допомоги суддів "гірникам" ніяк?

26.09.2015 16:22 1773 0
Прем'єр-ліга. 9 тур. Олімпік - Шахтар 2:3. Без допомоги суддів "гірникам" ніяк?

У порівнянні з кубковим матчем з ФК Тернопіль, у зустрічі 9-го туру чемпіонату проти Олімпіка вийшов основний склад Шахтаря. Мірча Луческу лише дав відпочити віковому Шевчуку (нагадаємо, попереду матч Ліги Чемпіонів з французьким ПСЖ), якого замінив Ісмаїлі, та Кучеру.

Однак останній недовго просидів на лаві запасних. Олександр змушений був виходити на поле замість Гладкого, щоб зацементувати захист після вилучення Ордеця.

Після достатньо неквапливого початку стався резонансний епізод, як для українського чемпіонату. Гравець Шахтаря отримав пряму червону картку у середині першого тайму. Ордець своєю рукою зупинив удар Гришка у пусті ворота. Рішення Івана Бондара цілком логічне - його рука вказує на 11 метрів і дістає червону картку.

Питання - чи була там червона? Справа у тому, що оборонець нікуди подіти цю руку не міг, адже спирався нею об газон, перебуваючи навколішках після верхової боротьби (після якої він і не втримався на ногах). Іван навіть не бачив, що там хтось хоче вдарити у його бік...

Як би там уже не було, а суддя поставив пенальті та вилучив Ордеця. Кадимян з другої спроби переграв П'ятова, який удар безпосередньо з 11-метрової позначки відбив. А от чи було рішення Бондара правильним, нехай скаже П'єрлуїджі Колліна, котрий особисто завітав на цей матч.

Як виявилося, це були лише "квіточки" від арбітрів. На 38-й хвилині Гришко врізався у Тайсона у власному штрафному майданчику - бразилець з ображеним обличчям, звичайно ж, упав. Іван Бондар без вагань вказав на позначку. Хоча чимало фахівців можуть сказати, що у топових чемпіонатах за такі фоли пенальті не призначають. У нас же призначають...

Після перерви Шахтар повністю володів ініціативою. Проте поодинокі випади Олімпіка принесли результат. Відзначився диво-ударом Лисенко, подарувавши команді чудовий шанс на сенсацію. Його гол претендуватиме на взяття туру, а то і місяця.

Найцікавіше відбулося у завершальні 15 хвилин основого часу. Спочатку захисники Олімпіка, які до цього грали дуже щільно, провалилися, і на побачення з Махарадзе вибігав Тейшейра. Конде, який мав уже картку, вирішив постелитися у підкаті. А Алекс на долю секунди раніше прокинув м'яч уперед, після чого майстерно зачепився на ногу оборонця. Другий пенальті Шахтаря у матчі реалізував Срна.

Ну, і нарешті суддівські "ягідки"! Ісмаїлі метрів з 25-ти вирішив пробити. Олімпік врятувала поперечина, і м'яч відлетів у поле, до його підібрав Степаненко. Потім Тарас віддав наліво на Тейшейру, який і переправив м'яч у сітку. І все б добре, якби не триметровий оффсайд, у якому перебував опорний хавбек "гірників" під час удару Ісмаїлі. "Привіт" боковому (цікаво, хто там був: Олександр Корнійко чи Володимир Володін)!

У підсумку, донецьке дербі-"спектакль" завершується перемогою та трьома очками для Шахтаря. Хотілося поговорити про футбол, а знову доводиться про помилки арбітрів. Тепер Вам слово, сеньйор Колліна! І хотілося б побачити реальні висновки та дії у суддівському корпусі, а не пусті слова!..

Коментарі ()