Українська правда

Голкіпер Зорі Сантіні взимку може залишити Україну

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2015, 11:53

Хорватський воротар луганської Зорі Кршеван Сантіні найближчої зими може покинути луганський клуб.

Про це сам голкіпер заявив у коментарі хорватським ЗМІ.

"Я ще не знаю, де продовжу кар'єру. Мій контракт закінчується цього літа, але, можливо, я покину Україну вже взимку. Я тренуюся щодня, багато працюю над собою і готовий отримати новий досвід", - зазначив він.

"Все залежить від перспективи і ситуації, яка складеться. Будь-який перехід супроводжується тим, що потрібно звикати до нового клубу, до нових партнерів і вимог. Також потрібно звикати до країни, міста, мови, культури, а це не так вже й просто. Три роки я провів в Україні і хочу отримати новий виклик. Я дуже мотивований, тренуюся сім годин на день", - заявив Сантіні.

За словами воротаря Зорі, грати в українській Прем'єр-лізі - серйозний досвід.

"Грати в українській Прем'єр-лізі - серйозний досвід. Мені доводилося виходити на поле проти багатьох великих футболістів. Ліга входить в топ-10 кращих в Європі. Вона стала слабшою через війну в країні, якщо порівнювати з тим часом, коли я тільки приїхав. Грошей стало менше, якісні легіонери не приїжджають у великій кількості", - сказав він.

"Зараз це пом'якшувальний чинник. Раніше клуби домовлялися на таких умовах, які в Європі не могли виплачувати. Зараз гравців дуже просто відпускають, часто навіть без компенсації. Два роки тому у мене було кілька пропозицій, але їх відхилили, тому що не вдавалося домовитися щодо фінансових питань. Зараз я можу піти без компенсації", - цитує Сантіні dynamo.kiev.ua з посиланням на Hrvatska Reprezentacija.