Українська правда

Платіні буде свідком у справі Блаттера

Сергей Шемшученко — 28 вересня 2015, 22:43

Президент УЄФА Мішель Платіні виступив з поясненням ситуації, що склалася, навколо глави ФІФА Йозефа Блаттера, що звинувачується в халатності і розкраданні.

За словами француза, він причетний до цієї справи не як підозрюваний, а як свідок.

Нагадаємо, що в п'ятницю прокуратура Швейцарії завела на Блаттера кримінальну справу. 79-річний швейцарець підозрюється в тому, що незаконно перевів два мільйони швейцарських франків Платіні за роботу, виконану дев'ятьма роками раніше.

"У період з 1998 по 2002 роки я співпрацював з ФІФА по широкому колу питань, пов'язаних з футболом. Це була постійна робота, а мої функції були усім відомі.

Сума гонорару була погоджена, останній транш (два мільйони швейцарських франків) був переведений в лютому 2011 року. Мій доход був повністю задекларований відповідно до швейцарського законодавства.

Представники прокуратури Швейцарії допитували мене із цього приводу не як підозрюваного, а в якості свідка. Більше того, я написав в комітет з етики ФІФА, запропонувавши надати ще яку-небудь інформацію зі свого боку, якщо це знадобиться", цитує заяву Платіні Спорт-Экспресс з посиланням на кореспондента BBC Дена Роана.