Головне

Скалічений футбол по-донецьки та нові рекорди "динамівців". Підсумки 9-го туру УПЛ

29.09.2015 13:51 459 0
Скалічений футбол по-донецьки та нові рекорди "динамівців". Підсумки 9-го туру УПЛ

Дев’яте ігрове коло вітчизняного чемпіонату подарувало глядачам непогану результативність, кричущий випадок, дербі й усього одну нічию. Серед іншого, у найкращій лізі України тепер є нові рекордсмени.

Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Перемога луцької Волині над Карпатами у Львові дозволила команді Віталія Кварцяного посісти вже четверту сходинку та закріпитися серед команд, які претендують на місце у єврокубках. Цікаво, що традиційно "домашній" колектив у поточному чемпіонаті значно краще грають на виїзді, де клубу підкорилися ледь не 90% набраних очок! Волиняни мають стабільне фінансування та підбір гравців, які дозволяють всерйоз претендувати на місце у першій п’ятірці.

Команда туру

Другий тур поспіль футбольний клуб Олександрія демонструє винятково змістовний футбол і набирає очки у матчах, де від команди Володимира Шарана цього не очікували. Клуб з Кіровоградщини значно додав в організації гри, команда стала більш дисциплінованою та впевненою у собі. Також олександрійці почали уважніше ставитися до реалізації своїх моментів.  До кінця першої частини чемпіонату новачок вищого дивізіону ще зустрінеться з визнаними "зубрами" вищого дивізіону, якими є Ворскла та Шахтар.

Матч туру

Харківський поєдинок між Металістом і дніпропетровським Дніпром не розчарував уболівальників, незважаючи на плачевний стан клубу-господаря. На полі точилася безкомпромісна боротьба, а номінальний аутсайдер пари - колишня команда Мирона Маркевича - нарешті грав з тою іскринкою в очах і пристрастю, за якими вболівальники "жовто-синіх" встигли скучити. Нагадаємо, що у складах обох команд немало гравців, які раніше виступали по іншу сторону "барикад". Серед таких Дмитро Льопа та Сергій Назаренко, Папа Гуйє й Едмар.

Суддівство туру

У поточному ігровому колі нашу увагу привернули три епізоди. У матчі донецьких Олімпіка та Шахтаря арбітр матчу з Києва Іван Бондар, на нашу думку, припустився кількох грубих помилок, які вплинули на результат матчу. Так, на 67-й хвилині гри бразильський півзахисник Бернард відмахнувся від гравця номінальних господарів, за що отримав попередження. Однак таке діяння "гірника" заслуговувало на червону картку. Коли ж "помаранчево-чорні" забивали третій гол у ворота "олімпійців", бригада арбітрів чомусь "не помітила" двометровий оффсайд у Тараса Степаненка.

В іншому матчі, в Одесі, де зустрічалися Чорноморець і полтавська Ворскла, так само столичний рефері Євген Арановський оцінив рух рукою Младена Бартуловича у бік візаві у боротьбі за верховий м’яч як відмашку, яка заслуговує вилучення. На нашу думку, у цьому епізоді арбітр мав рацію. Саме з Арановського мав би взяти приклад колега Бондар, щонайменше у трактуванні епізоду з Бернардом.

Сенсація туру

Луганська Зоря не зуміла переграти Олександрію та відкотилася на п’яту позицію, пропустивши вперед луцьку Волинь. Це вже третя нічия команди Юрія Вернидуба в останніх чотирьох матчах, причому як у цій, так і в зустрічі з Карпатами, луганці демонстрували вельми інертний футбол в атаці, за що й були покарані суперником. Втім, саме "чорно-білі" лишаються головним претендентом на четверту сходинку та тим колективом, який може порушити спокій трьох грандів.

Скандал туру

Поєдинок між донецькими Олімпіком і Шахтарем перетворився на справжнє "протистояння" з яскраво вираженими елементами фарсу. Після того, як вищий дивізіон покинув маріупольський Іллічівець, здавалось би, натяків на нібито (слідство покаже?..) неспортивну боротьбу у матчах команди Мірчі Луческу з "молодшими братами" бути не повинно. На ділі від футболу, який бачили глядачі на стадіоні імені Баннікова, треба приймати заспокійливі пігулки. А що ж нове керівництво ФФУ, з яким і футбол в Україні врешті має стати на рейки нових стандартів?..

Антигерой туру

Капітан донецького Олімпіка Дмитро Гришко став справжнім уособленням монументально великого бажання відносних новачків УПЛ битися за результат. Якщо ви цікавитесь особливими акторськими здібностями у царині, де на перший план мають виходити зовсім інші риси, ви обов’язково маєте переглянути героїчні дії на благо його Величності Футболу від пана Дмитра. Якщо ж ви представляєте ту чи іншу театральну школу, до вас прохання - спробуйте вмовити цього діяча змінити професію.

Досягнення туру

Голкіперу київського Динамо Олександру Шовковському та наставнику "біло-синіх" Сергію Реброву підкорилися чергові рубежі. Ветеран, капітан і легенда київського клуб провів 700-й офіційний матч у кар’єрі! Таким чином, Олександр став першим гравцем, який досяг такої позначки серед футболістів вітчизняних команд за роки існування нашої незалежної України. Наставник киян став першим тренером країни, який записав на свій рахунок 37 матчів без поразок, перевершивши досягнення колишнього тренера Шахтаря Віктора Прокопенка.

Гравець туру

Нападник дніпродзержинської Сталі Владислав Кулач записав на свій рахунок два голи у матчі із запорізьким Металургом і вніс вирішальний вклад у перемогу своєї команди. Втім, Владислав міг записати на свій рахунок і три голи, проте не зумів реалізувати одинадцятиметровий штрафний удар. Таким чином, форвард, орендований у донецького Шахтаря, забив уже четвертий гол у поточному сезоні та є найкращим бомбардиром своєї команди.

Гол туру

На рахунку нападника донецького Олімпіка Володимира Лисенка найкрасивіше, на нашу думку, взяття воріт у турі, що минув. Колишньому форварду київського Динамо вдався розкішний дальній удар з робочої лівої, коли він знаходився майже на лінії штрафного майданчика ближче до правого флангу. Цей гол став першим для гравця у поточному сезоні.

Коментарі ()