Головне

Ліга Чемпіонів. 2 тур. Шахтар - ПСЖ 0:3. Розгром номер два

30.09.2015 19:37 1936 0
Ліга Чемпіонів. 2 тур. Шахтар - ПСЖ 0:3. Розгром номер два

Донецький Шахтар зазнав другої розгромної поразки у груповому етапі Ліги чемпіонів. Цього разу підопічні Мірчі Луческу на Арені Львів програли ПСЖ. Таким чином, гірникам поки не вдалося взяти перші очки в цьогорічному розіграші, і, швидше за все, доля команди буде вирішуватися у спарці з Мальме.

Шахтар з перших хвилин гри спробував запресингувати свого опонента, проте парижани дуже швидко поставили суперника на місце. Вже на сьомій хвилині невдалі дії оборони призвели до того, що Серж Орьє після навісної передачі з флангу з близької відстані головою розстріляв Андрія П'ятова.

І, схоже, швидкий гол вплинув на команду Луческу, яка після цього програла супернику і центр поля, і майже всю боротьбу. Парижани включали високий пресинг, затискали Шахтар біля воріт, і в одному з таких епізодів забили другий м'яч. На 24-й хвилині після кутового відзначився Давід Луїз, від коліна якого м'яч і опинився у сітці.

Після цього ПСЖ помітно розслабився, за що міг поплатитися в кінцівці тайму. Однак атака Шахтаря, в якій у команди Луческу для взяття воріт було моментів п'ять, результативною так і не стала. Тейшейра, Срна, Гладкий - удари цих футболістів з меж карного блокували захисники, а Кучер завершував атаку метрів з 10-ти, проте пробив дуже високо.

В другій половині гри гірники змінили тактику, і почали діяти проти ПСЖ так, як парижани це робили в першій половині. Швидка гра в короткий і сердній пас і високий пресинг почали приносити свої плоди, однак, сьогодні удача від донеччан, схоже відвернулася.

У команди Луческу було безліч моментів, які вона мала реалізовавути, проте десь гірникам або не вистачало точності, або ж за суперника грав каркас воріт, чи голкіпер Трапп. В кінцівці гості вже відверто грали на утримання результату, а Шахтар наполегливо, але безрезультатно продовжував атакувати.

При цьому, варто відзначити, що ПСЖ також міг забивати набагато більше. Один лише Ді Марія тричі виходив на побачення з П'ятовим, проте влучити у ворота у нього ніяк не виходило. А от Ібрагімович, який вискочив сам на сам з голкіпером в кінцівці гри, свій шанс використав, і поставив крапку в цьому протистоянні.

Коментарі ()