Українська правда

Екс-президент УЄФА: 2 млн євро Блаттера для Платіні можна вважати хабарем

Сергей Шемшученко — 13 жовтня 2015, 21:27

Колишній президент УЄФА Леннарт Юханссон прокоментував інформацію про те, що діючий глава організації Мішель Платіні отримав 2 мільйони франків від президента ФІФА Йозефа Блаттера за усною угодою.

"Я чекав, що про цей платіж буде повідомлено УЄФА. Платіні слід було сповістити виконавчий комітет: "У мене є контракт з Блаттером, який ви можете критикувати, але це правда, і ви повинні знати, що я отримав ці гроші". Я відвідую усі засідання виконкому УЄФА і ніколи не чув про цей платіж Блаттера Платіні.

Цей платіж - хабар? Мабуть. Я маю на увазі, що все на це вказує. Чому Платіні повинні були заплатити гроші в той момент, саме у той час, і він нічого про це не сказав виконкому? Він президент УЄФА", - сказав Юханссон.

Нагадаємо, комітет з етики ФІФА усунув Блаттера і Платіні від футбольної діяльності на 90 днів за платіж, призначений нібито Платіні за роботу між січнем 1999-го і червнем 2002 року, який був здійснений в лютому 2011.

За даними газети, Блаттер і Платіні під час допиту підтвердили, що досягли усної угоди про виплату цієї суми, пише Трибуна.