Головне

Прем'єр-ліга. 10 тур. Шахтар - Чорноморець 2:0. Однією лівою

03.10.2015 19:40 520 0
Прем'єр-ліга. 10 тур. Шахтар - Чорноморець 2:0. Однією лівою

Донецький Шахтар у матчі 10-го туру УПЛ без особливих проблем переграв одеський Чорноморець. Луческу був змушений робити певні корективи після болючої поразки у Лізі Чемпіонів від ПСЖ. Так у центрі поля у матчі проти "моряків" дебютував у Прем'єр-лізі Микола Матвієнко, який у центрі змінював Ярослава Ракицького. Був відсутній у центрі оборони і Іван Ордець, якого змінив досвідчений Олександр Кучер. Залишилися у запасі П'ятов, Тайсон, Марлос та Олександр Гладкий. Як результат, склад румунський фахівець виставив знову таки дещо експериментальний. Були присутні зі старту Віктор Коваленко, черговий шанс отримав проявити себе Бернард.

Шахтар у поточному чемпіонаті в п'яти домашніх матчах здобув чотири перемоги, причому абсолютно всі з рахунком 2:0, сьогодні з аналогічним рахунком відбулася і п'ята перемога. У Чорноморця ситуація вкрай важка, останній раз команда з Одеси у внутрішній першості перемагала 8 листопада минулого року...

Гра розпочалася з явної переваги Шахтаря у володінні м'ячем, а вже на 8-й хвилині Боровик у карному порушив правила проти Коваленка. Арбітр все бачив і призначив пенальті, який вдало реалізував кращий бомбардир поточного сезону Тейшейра. Після голу Шахтар продовжував володіти ініціативою, але не більше. Гострих моментів у першому таймі "гірники" створили і не так багато. Першу половину матчу гості доволі непогано відіграли в обороні, втім, і самі моментів не створили. Чорноморець явно нерував, і за декілька хвилин до перерви ледь не пропустив вдруге, коли після кутового Степаненко пробив у захисника, а від того рикошетом м'яч потрапив до Кучера, на щастя для одеського клубу, м'яч після удару Олександра звалися з ноги і полетів повз ворота.

Другий тайм був цікавіше. Цікавіше в плані атак і моментів, які створили підопічні Луческу, але явно підвела реалізація. Удари просто з вбивчих позицій летіли куди завгодно, але не в сітку воріт. Єдиний точний удар відбувся знову таки на старті тайму: гравці Чорноморця обрізалися в атаці, після чого "гірники" перехопили м'яч та провели разючу контратаку. Бернард зліва виконав навісну передачу на дальню стійку, де грудьми вже у порожні ворота переправив м'яч Тейшейра, оформивши таким чином шостий дубль у поточному сезоні.

Щодо Бернарда, то бразилець був найактивнішим у складі своєї команди, але йому тривіально не щастило - то над поперечкою, то Боровик показував дива майстерності. Також класно увійшов у гру Тайсон, але йому також забракло фарту...Чорноморець у свою чергу так нічим і не відповів, команда дуже швидко втрачала м'яч, тому про акцентовані атаки тут не варто говорити. В резульаті за рахунок контролю м'яча Шахтар довів справу до логічного завершення, здобуивши таким чином чергову перемогу в чемпіонаті України.

Коментарі ()