Українська правда

FARE: "Стюарди просто спостерігали за побиттям уболівальників"

Сергей Шемшученко — 22 жовтня 2015, 16:22

Служба безпеки стадіону Динамо байдуже спостерігала за побиттям темношкірих уболівальників під час матчу Динамо - Челсі.

Про це заявив виконавчий директор організації "Футбол проти расизму в Європі" (FARE) і член комісії Міжнародної федерації футболу (ФІФА) у боротьбі з расизмом Піара Повар, який розповів про інцидент з побиттям темношкірих уболівальників на матчі київського Динамо і Челсі.

"Фактично атаці піддалися вболівальники Динамо, фанати Челсі перебували в безпеці на гостьовому секторі. Однією з головних проблем в даній ситуації є те, що служба безпеки стадіону та стюарди байдуже спостерігали за подіями. У зв'язку з цим виникають питання до Динамо", - зазначив він.

"Крім того, у нас є інформація, що побиття продовжилося після того, як жертви були виведені з трибуни. Однак поки цьому немає підтвердження. Ми підняли цю проблему і чекаємо рішення УЄФА. Складно говорити про ступінь суворості покарання, але тепер санкції за подібного роду порушення набагато суворіше, ніж будь-коли", - підкреслив Повар, слова якого наводить ТАСС.

Раніше повідомлялося, що з Динамо можуть зняти очки в Лізі чемпіонів за прояви расизму під час гри з Челсі.