Українська правда

Чемпіонат Англії. Манчестер Юнайтед - Манчестер Сіті 0:0. На Олд Траффорд - нулі

Сергей Шемшученко — 25 жовтня 2015, 18:02

Манчестер Юнайтед і Манчестер Сіті на Олд Траффорд у матчі 10-го туру АПЛ сезону-2015/16 сильнішого не виявили. Опоненти приділили особливу увагу грі у захисті, не давши одна одній пробити ворота Де Хеа та Гарта. У турнірній таблиці Сіті залишається першим, хоча тепер має однакову кількість очок з Арсеналом. Натомість Юнайтед пропустив уперед Вест Хем за рахунок гіршої різниці м'ячів.

Команди почали це дербі без особливого шквалу атак. У господарів активністю відзначалися фланги - Рохо та Валенсія раз у раз намагалися загострити гру своїми подачами та прострілами, що у них не зовсім виходило. Однак тиск на крайніх захисників Сіті створювався чи не кожної хвилини.

На 8-й хвилині Мата вимагав в арбітра пенальті, але Марк Клаттенбург розвів руками. Як показав повтор, м'яч після рикошету влучив у руку Фернандіньо, проте було це на лінії штрафної, так що про пенальті говорити у будь-якому випадку не доводилося. Не зважаючи навіть на те, що рефері взагалі промовчав.

Перший вихід в атаку гостей завершився ударом. На 12-й хвилині Стерлінг обігрався з Фернандіньо, увійшов у штрафний майданчик і цілив у кут. Оборонці кинулися під цю спробу, не давши вступити у гру Де Хеа. А подача де Брейне з кутового ні до чого небезпечного не призвела. Та як би там не було, але і "міщани" огризнулися.

Ближче до середини тайму суперники почали показувати більш відкритий футбол - на зустрічних курсах. І це ледь не зіграло на руку Сіті. "Дияволи", а саме Мата, невдало виконали подачу зі штрафного, після чого розпочався контрвипад гостей. У підсумку партнери кинули у прорив Туре. Яя міг вийти на ворота, та Рохо цього йому зробити не дав, вигравши силову боротьбу один в один.

На 22-й хвилині "привітали" Руні з Днем народженя, який він святував напередодні (30 років). Вейн сам врізався у Компані, внаслідок чого англієць розбив собі голову, і лікарям довелося добряче попрацював, щоби зупинити кров. І здалося, що зашивали нападника безпосередньо на боковій лінії поля.

Без сумнівів, команди у протистоянні такого калібру не могли не грати з оглядкою на тили. Саме цим можна пояснити обмаль ударів у першій половині зустрічі. 0 - у Манчестер Юнайтед, якщо вірити офіційній сатистиці! У "міщан" із цим компонентом гри покраще було у перші 45 хвилин - чотири, два з яких летіли у площину воріт, але були блокованими.

Під кінець тайму ініціатива перекочувала до гостей. Багато брав на себе де Брейне, але виконати точні прострільні передачі у нього так і не виходило. Лише на останніх хвилинах він віддав на Туре, а Яя у ворота не влучив. Так само, як івуарієць не влучив прямим ударом зі штрафного (рикошет був) та ударом головою після навісу з кутового - повз хрестовину м'яч пролетів.

Перший удар у напрямку воріт у господарів датується 50-ою хвилини, коли Марсьяль елегантно відіграв на партнера на фланзі, м'яч перевели на Ерреру, під спробу якого ліг Коларов. Після подачі кутового Смоллінг виграв дальню стійку та пробив-спрострілив - "круглий" пролетів паралельно лінії воріт.

"Червоні дияволи" з кожною наступною хвилиною все відчутніше та відчутніше тиснули на гостей. Але зробити щось із захистом Сіті їм так і не вдавалося. А коли вже і проходив пас на хід (як це було в епізоді з Матою), то Гарт вчасно залишав ворота та рятував свою команду. "Міщани" у ці хвилини мало думали про напад. Щоб ви розуміли перебіг подій у другому таймі, наведемо лише кілька цифр: на 22-й хвилині володіння м'ячем було 72% на 28% на користь Юнайтед за останні двадцять хвилин!

У цей момент вдало своїми рішенням переломив хід гри тренер гостей Мануель Пеллегріні. Заміни, які він зробив, збили темп. Змушений був відповідати і Луї ваг Гал, що перетворило поєдинок на своєрідну шахову дуель наставників.

На 84-й хвилині стався найреальніший момент за весь поєдинок. Марсьяль тонко та точно віддав на хід Руні та Лінгарду, які уникнули положення поза грою (Коларов провалив позицію, затримавшись). Вейн вирішив залишити м'яч партнеру, а от молодий англієць, перекинувши у дотик Гарта, поцілив у поперечку!

Ще через кілька хвилин Джо Гарт показав увесь свій клас, потягнувши удар Смоллінга. Феллені виграв верхову боротьбу під час навісу, скинув точно на ногу Крісу, котрий у дотик прицільно бив у ближній кут. Воротар Манчестер Сіті у красивому стрибку дістав цю спробу. Пройшло хвилин п'ять, і головний арбітр дав фінальний свисток, який засвідчив нульову нічию на Олд Траффорд.

Чемпіонат Англії-2015/16 з футболу

Матч 10-го туру

25 жовтня

Манчестер Юнайтед - Манчестер Сіті 0:0

Манчестер Юнайтед: де Хеа, Смоллінг, Джонс, Рохо, Хуан Мата (Лінгард, 67), А. Валенсія (Дарміан, 81), Швайнштайгер (Феллені, 75), Шнедерлен, Андер Еррера, Марсьяль, Руні.

Манчестер Сіті: Гарт, Компані, Коларов, Санья, Отаменді, Фернандо, Фернандіньо, Туре (Демікеліс, 77), де Брейне, Стерлінг (Хесус Навас, 55), Боні (Іхеначо, 83).

Попередження: Фернандіньо (15), Мата (39), Компані (45), Шнедерлен (89)