Українська правда

Кубок України. 1/8 фіналу. Шахтар - ФК Тернопіль 4:0. Ще одне побиття тернополян

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2015, 15:51

Після гостьової перемоги над ФК Тернопіль з рахунком 5:0, Мірча Луческу у матчі-відповідь міг переглянути найближчий резерв і надати додатковий відпочинок лідерам команди перед поєдинками у чемпіонаті та надважливою зустріччю з Мальме у Лізі Чемпіонів. Містер, власне, так і вчинив.

Як і на перший поєдинок між цими командами, румунський наставник випустив запасних. Цього разу вони були розбавлені Коваленком і Каніболоцьким, гравцями, які випали в останніх іграх через ушкодження (Тайсон, Шевчук, Кривець), а також 17-річним дебютантом Гіоргі Арабідзе.

ФК Тернопіль наразі займає передостаннє місце у Першій лізі, випереджаючи тільки сусідів по місту - Ниву. Тому нічого дивного у словах Василя Івегеша, що команда приїхала до Києва за досвідом, не було. Адже "містяни" не знають радості перемог ось уже впродовж п'ятьох (якщо враховувати і цей) матчів.

Рахунок у зустрічі був відкритий уже на 5-й хвилині. Головний арбітр Денис Шурман угледів відмашку у діях Богданова проти Дентіньо та поставив сумнівний пенальті. Феррейра розвів воротаря та м'яч по різних кутах. Тернопіль відразу перейшов у напад і навіть подав три кутових поспіль, а Гаврилюк від прапорця ледь не закрутив м'яч безпосередньо у ворота - Каніболоцький відбив.

Феррейра на 14-й хвилині міг оформити дубль, але, прибравши захисника, з лінії штрафної пробив поруч зі стійкою. Натомість поблизу власних воріт "гірники" частенько фолили, тому у гостей були нагоди зі стандартів, проте то навіси не виходили, то удари були неточними.

Трохи давши поатакувати супернику, Шахтар знову заволодів ініціативою, раз у раз створюючи моменти. Як то кажуть, гол назрівав. А забив його Кобін, який красиво з льоту метрів з 25-ти перекинув воротаря. Через кілька хвилин міг забивати Нем - з його ударом впорався Чернобай.

Кінець першого та початок другого таймів краще провели тернополяни. Було видно, що на команду вже нічого не тисне, і вона спробувала зіграти агресивніше попереду. Кілька разів на ударні позиції виходили Богданов і Дорі. Особливо непоганою була спроба першого з-за меж штрафної - Каніболоцький впорався.

На 57-й хвилині Соколовський здалеку ледь не закинув м'яч за комірець Каніболоцькому - на сітку опустився "круглий". А перед тим Арабідзе також з-за меж карного майданчика перевірив пильність Чернобая - воротар Тернополя з першої спроби накрив удар. А завершився цей відрізок тим, що Клекот з лінії воріт виніс м'яч після удару Ордеця.

У середині другої половини здивував своїм рішенням Луческу. Він зробив потрійну заміну, що у футболі трапляється достатньо рідко. Наставник випустив Коробенка, Матвієнка та Борячука. Останньому знадобилося всього-навсього чотири хвилини, щоб відзначитися після точного пасу Тайсона.

У завершальній частині дуелі впіймав кураж Чернобай, який рятував Тернопіль у декількох моментах, не давши забити Борячуку, Тайсону, Коваленку й Арабідзе. Якби не воротар, то підсумковий рахунок міг бути куди більшим. Нічого Чернобай не зміг зробити лише з ударом з пенальті (заробив Нем) Тайсона.

Отож, 9:0 за підсумками двоматчевого протистояння, і Шахтар другим складом спокійно проходить у чвертьфінал.