Українська правда

Кубок України. 1/8 фіналу. Динамо - Оболонь-Бровар 5:0. Без сюрпризів

Сергей Шемшученко — 27 жовтня 2015, 21:20

Матч-відповідь Кубка України Динамо - Оболонь-Бровар, який у вівторок відбувся в столиці, повинен був викликати трохи більший інтерес у публіки, ніж гра Шахтаря з Тернополем. Та і взагалі, хоч рахунок першої зустрічі залишав шанси Оболонь-Бровар на загальний успіх, все одно вони були вкрай малі. Саме це довела і сама гра, яка завершилася розгромню перемогою Динамо з рахунком 5:0.

Свої амбіції чемпіон України почав доводити вже зі стартових хвилин, коли на 5-й хвилині перший гол у ворота гостей забив Денис Гармаш. Півзахисник виявився першим на підборі та спокійно переправив м'яч у сітку воріт Кулінича, який помилився на виході. Після голу динамівці вирішили, що форсувати події немає сенсу. До середини першого тайму темп гри впав, підопічні Реброва розуміли, що гра фактично зроблена, а у гравців Оболоні особливо нічого і не виходило.

Навіть за такого малюнку гри господарі поля спромоглися забити і другий м'яч. Сталося це не 32-й хвилині, коли Гармаш відкукнувся на навісну передачу Віди та без проблем головою переправив м'яч повз гокіпера, оформивши таки чином дубль. Через дві хвилини нарешті огризнулася Оболонь, однак удар Коваленка надійно парирував Рибка. Через декілька хвилин Коваленко знову загрожував ворота Динамо, однак цього разу удар головою пройшов повз ворота. За три хвилин до перерви Динамо відповіло класним пострілом Гусєва, втім, Олегу трохи не вистачило влучності.

У другому таймі глядачі побачили ще більше голів. Оболонь активно розпочала другу половину матчу, однак вилучення Продана на 60-й хвилині зламало всі надії гостей бодай на гол престижу. Ребров нарешті випустив Лукаша Теодорчика, який вийшов замість Мораєса, також на полі з'явився Євген Макаренко. Обидва погоди у матчі не зіпсували, а Теодорчик взагалі відзначився забитим м'ячем після затяжної травми.

Втім, спочатку своє слово сказав Олег Гусєв. На 66-й хвилині півзахисник з лінії штрафної площі завдав потужного удару по воротах гостей, після чого м'яч підступно від штанги потрапив у спину Кулінича і залетів у сітку, а ще через три хвилини ветеран Динамо замкнув навіс зі штрафного від Велозу - 4:0. Після такого Оболонь вже психологічно не змогла оговтатися, особливо не допоміг команді Солдатова і ряд замін.

П'ятий гол у ворота гостей забив за 10 хвилин до фінального свистка Теодорчик, який після пасу від Макаренка розібрався із захисниками та розстріляв ворота суперника. Міг поляк добити гостей вже у компенсований час, однак на заваді стали захисники, а з моментом другого удару підвела точність - у підсумку Динамо із загальним рахунком 7:0 не помічає Оболонь та проходить в 1/4 фіналу Кубка України.