Головне

Майстер-клас від Динамо та розгром амбіцій Кварцяного. Підсумки 10-го туру УПЛ

07.10.2015 15:35 457 0
Майстер-клас від Динамо та розгром амбіцій Кварцяного. Підсумки 10-го туру УПЛ

Черговий тур ліги кращих українського чемпіонату ознаменувався "вбивством" кількох серій та великим успіхом луганської Зорі. Лише в одному матчі з сімох на полі забили дві команди, в інших шести зустрічах "гетьманував" лише один колектив. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

У чемпіонаті України сезону 2015/16 відтепер залишилась лише одна команда, яка не знає смаку поразок. Після поразки полтавської Ворскли від київського Динамо в домашньому матчі завершилася 17-ти матчева(!) безпрограшна серія команди Василя Сачка. Зважаючи на реалії поточного сезону, полтавці, імовірно, будуть вести боротьбу за п’яту позицію з луцькою Волинню й, можливо, львівськими Карпатами. Усі ці клуби претендують на місце в Лізі Європи в разі, якщо п’ята сходинка залишиться "єврокубковою" (не варто забувати про Кубок України, де теоретично можливі й інші варіанти).

Команда туру

Перемога луганської Зорі в Луцьку над конкурентом у боротьбі за місце в Лізі Європи й четверте місце в черговий раз допомогла засвідчити розташування сил в українському футболі. Наразі луганці, без сумніву, є значно ближчою, ніж інші колективи, командою до трійки грандів, яка, за деяких обставин, може скласти конкуренцію опонентам й у боротьбі за третю позицію. На жаль, нині між колективом Віталія Кварцяного та Юрія Вернидуба у майстерності – ледь не прірва, про що й свідчить фінальний рахунок поєдинку. Тренер "Хрестоносців" так засмутився через поразку своєї команди, що навіть не з’явився на післяматчевій прес-конференції.

Матч туру

На превеликий жаль численних глядачів полтавського стадіону імені Олексія Бутовського та біля екранів телевізорів, між місцевим клубом та київським Динамо рівної боротьби не вийшло. Сергій Ребров виграв у візаві четверту дуель з чотирьох, а полтавці, таке враження, виявилися не готовими до натиску іменитого суперника й створили усього кілька напівмоментів біля воріт Олександра Шовковського. При цьому господарі провалилися в захисті й програли "біло-синім" киянам ледь не усю силову боротьбу.

Суддівство туру

У десятому за ліком ігровому колі нашу увагу привернув епізод в матчі запорізького Металурга та донецького Олімпіка. На початку другої половини зустрічі арбітр матчу Ігор Пасхал з Херсона та його бригада не зафіксували взяття воріт гостей після удару нападника господарів Руслана Платона приблизно з одинадцяти метрів. На нашу думку, футбольна громадськість стала свідком грубої помилки, адже м'яч, який було вибито захисником, перетнув лінію воріт не усією своєю проекцією, а двома-трьома такими розмірами шкіряної сфери.

Дебютант туру

Захисник донецького Шахтаря Микола Матвієнко зіграв перші хвилини у складі нової команди. Ровесник нашої національної грошової одиниці, Микола провів на полі усі 90 з гаком хвилин. Втім, говорити про ті чи інші заслуги молодого бека на полі в матчі з одеським Чорноморцем не доводиться – на полі Матвієнко не запам’ятався нічим ані екстраординарно позитивним для свого клубу, ані діями, які призвели до негативних результатів для його команди, адже гості "Арени Львів" воротам донеччан загрожували вкрай мало.

Антигерой туру

Звання "найкориснішого" виконавця для своєї команди в десятому ігровому колі між собою розділили двоє гравців. Опорний півзахисник ужгородської Говерли Олексій Савченко примудрився "послужити" голкіперу своєї команди Артуру Рудьку й знаходячись на ближній стійці на подачі суперником з кутового прапорця переправив м'яч у сітку воріт своєї команди. Його колега по амплуа, атакуючий хавбек харківського Металіста Дмитро Льопа, віддав результативний пас на нападника Сталі Владислава Кулача.

Цитата туру

Наставник харківського Металіста Олександр Севидов в черговий раз розповів про невтішну ситуацію всередині клубу: "У нас звільняються масажисти, робітники бази й стадіону — люди, які багато років віддали цьому клубу. Тренери й футболісти давно в футболі, тому в них є якісь запаси, а тим, хто отримує мізерні зарплати, потрібно годувати свої сім’ї. Прикро й гірко, що йдуть професіонали своєї справи. А що нам лишається? Будемо чекати до зими, якщо не увірветься терпець в президента клубу. Я не можу сказати, що ми можемо щось змінити. Я спілкувався з багатьма президентами клубів: хтось любить футбол більше, хтось — менше. Якби усі любили футбол так, як Ігор Коломойський, брати Суркіси й Ахметов, то сильних клубів у нас було би більше. Неприємно про це говорити, але такого не було навіть у "Говерлі" — взагалі нічого не платять".

Ювілеї туру

Одразу три гравці клубів української Прем’єр-ліги в поточному турі провели за свої команди пам’ятні матчі. Так, колишній гравець криворізького Кривбасу Валерій Федорчук зіграв у вищому дивізіоні 150-й поєдинок. Його одноклубник, бразилець з португальським паспортом Матеус підкорив позначку в 100 матчів. Сотню ігор в УПЛ відтепер записав на свій рахунок і новоспечений хавбек Волині Андрій Богданов. Нагадаємо, що раніше Богданов захищав кольори київського Динамо та харківського Металіста.

Гравець туру

Екс-гравець португальської Браги та майже однофамілець легендарного німецького футболіста Лотара Маттеуса в фокусі нашої уваги ще й з приводу відмінної гри за Дніпро. В матчі дніпропетровського клубу з Олександрією вінгер "Дніпрян" записав на свій рахунок гол і результативну передачу і, таким чином, став кращим виконавцем у десятому турі. Зазначимо, що взяття воріт для гравця було третім у поточному сезоні, гольовий пас – четвертим.

Гол туру

М’яч захисника київського Динамо Віторіно Антунеша став кращим, на нашу думку, взяттям воріт туру, що минув. Португалець розіграв симпатичну комбінацію з Олегом Гусєвим, коли, ввівши сферу з-за бокової лінії, віддав передачу на партнера, а отримавши пас у відповідь, блискавкою увірвався до штрафного майданчика господарів полтавського стадіону. Вже за мить Антунеш переправив м’яча в сітку й забив свій другий гол в сезоні 2015/16.

Коментарі ()