Головне

Президент Металурга: "Пропозицій від інвесторів не надходило - скоро клуб може бути визнаний банкрутом"

09.10.2015 17:14 274 0

Запорізький Металург продовжує знаходитися без фінансування.

Про це повідомив президент клубу Андній Шевчук, який розповів прес-службі Металурга про фінансовий стан команди.

"У плані фінансування нічого не змінилося. Його нема. Відповідно, клубу просто нема за що продовжувати свою подальшу діяльність. Ми змушені розривати договори з організаціями, які надавали клубу ті чи інші послуги. За них просто нічим платити. Так само, як і за елементарні комунальні послуги - електрику і воду, наприклад", - повідомив він.

"Природно, з 1 жовтня за всю клубну структуру нічим платити. На навчально-тренувальній базі вже немає гарячої води. Електроенергію змушені витрачати в режимі жорсткої економії - строго лімітовано. Щоб було зрозуміло, цього ліміту клубному офісу і дитячо-юнацькій школі вистачає для роботи кожен день лише до обідньої перерви", - пояснив Шевчук.

За його словами, футболісти головної та юнацької команди поки не тренуються.

"Поки вони не тренуються. Головна та молодіжна команда знаходяться на вихідних. Мали збиратися в четвер, але тепер день їх зборів перенесений. Фактично, умов для продовження тренувального процесу на УТБ зараз немає. Повторюся, немає коштів - у тому числі на догляд за тренувальними полями, воду, електрику, харчування ...", - сказав президент клубу.

"Гравці готові грати безкоштовно до зими? Наразі ніхто з футболістів не оформив такі свої наміри у письмовій формі. Ніхто з них з подібними заявами в клуб не звертався. Поки вони тільки говорять про це в інтерв'ю, але ніхто офіційно ці слова нічим не підкріпив. Готові грати безкоштовно - молодці, похвально, але напишіть відповідні заяви", - зазначив він.

"Вони зіграли матч 10-го туру, так, але це, на жаль, це не вирішило і не вирішує проблем клубу в цілому. Упевнений, що рятівників клубу ми почуємо і побачимо ще масу - час передвиборний, він підходящий. Чому, наприклад, та ж влада не думала про запорізький Металург, коли раніше виставляла досить великі рахунки за проведення матчів на Славутич-Арені", - сказав він.

"Адже там матчі Металурга проходили і вже після того, як інвестори клубу повідомили про те, що припиняють фінансування. З 8 вересня ніхто й не думав чим-небудь допомагати клубу, а тепер раптом заметушилися. Ось, наприклад, пропонують передати школу Металурга місту. А адже навіть тільки відповідно до норм регламенту Прем'єр-ліги Металург не може здійснювати свою діяльність без дитячо-юнацької школи. Та й школі з її вихованцями потрібні професійні команди", - пояснив він.

Президент клубу не розуміє, яким чином клуб і його співробітники будуть існувати далі.

"А повертаючись до матчів 10-го туру, хочу зазначити, що так, можливо це врятувало Металург від зняття з чемпіонату у найближчій перспективі. Але що далі? Адже це тільки видимість того, що якісь проблеми вирішені. Ніхто з помічників, які раптом з'явилися,  не говорить про те, що буде з командою після закінчення осінньої частини сезону, яким чином клуб і його співробітники будуть існувати, поки ціною нібито героїчних зусиль команда буде догравати до зимової паузи", - зазначив він.

"Ці питання ніби не помічають. Просто ігнорують теми тих же комунальних витрат, зарплат співробітників клубу і ще багато статей витрат. Якщо хтось досі не зрозумів або намагається розгледіти в цьому якусь багатоходівку, то уточню - грошей на поточні витрати в клубі зараз немає, ніяких, ні на що!", - заявив Шевчук.

За його словами, в такій ситуації Металург може бути визнаний банкрутом

"А витрати тим часом нікуди не діваються. Боюся, що в такій ситуації Металург може бути визнаний банкрутом. Клубу зараз потрібна не разова допомога, а системна підтримка - повне фінансування всієї  життєдіяльності клубу. А поки виходить так, що співробітникам клубу та його вболівальникам дають лише нічим не підкріплену надію, створюють ілюзію порятунку Металурга", - сказав президент клубу.

"Ні після 8 вересня, ні після 1 жовтня ніхто з серйозних інвесторів не звертався. Йдуть тільки якісь розмови і обіцянки на камери, більше нічого. Немає жодних конструктивних пропозицій. Ми говорили про це неодноразово - ми готові до діалогу з усіма, хто реально може врятувати клуб і вирішити всі його нинішні проблеми", - зауважив він.

"На жаль, на сьогоднішній день, сказати про те, що з'явився якийсь суб'єкт, готовий фінансувати Металург, я не можу. Такого просто немає. Користуючись нагодою, ще раз запрошую потенційних інвесторів простягнути руку допомоги запорізькому клубу", - підкреслив Шевчук.

Коментарі ()