Українська правда

Російський коментатор вибачився за образу "Русского мира" і "Новороссии"

Сергей Шемшученко — 11 листопада 2015, 12:28

Коментатор федерального спортивного телеканалу "Матч ТВ" Олексій Андронов, запідозрений в екстремізмі за пости в соцмережах, розповів свою версію події. Про це журналіст повідомив в особистому акаунті в Facebook.

Андронов розповів, що його пост в Twitter, який викликав широкий суспільний резонанс, був адресований тільки тим, хто ображав його після публікації 5 листопада на одному з сайтів матеріалу, присвяченого політичній позиції коментатора.

"Я ніколи не був ні русофобом, ні екстремістом. Не був і не збираюся бути політичним або яким завгодно ще активістом. У мене багато друзів, які мають зовсім інший погляд на речі і події, на ту ж Новоросію та інше. Я жодною мірою не адресував слова їм", - заявив Андронов.

"Звільнити русофоба!": Як у Росії цькують Олексія Андронова за твіт про "русский мир"

Коментатор також зазначив, що вся його професійна діяльність спрямована на розвиток спорту в Росії, а не на "чвари і провокації".

"Приношу вибачення тим, кого зачепили слова, які до них не відносилися. І сподіваюся на розуміння шанованою публікою, незалежно від її політичних поглядів, громадянства, національності та віросповідання", - додав Андронов.

У понеділок, 9 листопада, до Слідчого комітету і Федеральної служби безпеки Росії надійшов запит з проханням перевірити на екстремізм висловлювання Андронова в Twitter, де він висловився на адресу Новоросії та любителів "русского мира". Пости в соцмережах після публікації були видалені, а сторінка коментатора закрита для усіх, пише gazeta.ua.