Головне

Як Кварцяний про політику говорив, а Каніболоцький вболівальника бив. Підсумки 14-го туру УПЛ

11.11.2015 15:42 620 0
Як Кварцяний про політику говорив, а Каніболоцький вболівальника бив. Підсумки 14-го туру УПЛ

Двадцять один гол та всього одна нічия – за такого "супроводу" пройшов "дзеркальний" першому тур першості України серед кращих команд. Серед помітних інфоприводів, які відбулися в ігровому колі, виділяються "персональні" досягнення київського Динамо та Євгена Селезньова. Про все це й як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Луцька Волинь здобула першу перемогу за останні три матчі й обійшла у турнірній таблиці головного конкурента за п’яту сходинку в чемпіонаті української Прем’єр-ліги. Полтавська Ворскла показала не найкращу гру. Дії команди у черговий раз породили безліч запитань, як до тренерського штабу, так і до окремих гравців команди. Наразі полтавці не є стабільною й старанною командою, яка заслуговує на місце в Лізі Європи, а Василь Сачко після матчу без тіні сумніву говорив про те, що окремі виконавці його колективу відверто знизили до себе вимоги.       

Команда туру

Колектив Віталія Кварцяного проявив себе з найкращого боку й заслужив перемогу в одному з найважливіших матчів сезону. "Хрестоносці" показали не тільки традиційні бійцівські якості, а й продуктивну гру в атаці, де команді вдавалися комбінаційні дії. До кінця першої частини змагань волиняни будуть проекзаменовані донецьким Шахтарем та дніпропетровським Дніпром. Тоді й стане ясно, наскільки серйозні наміри мають хлопці найбільш екстравагантного тренера вищого дивізіону.   
Матч туру

Протистояння Олександрії та донецького Шахтаря стало найцікавішою грою ігрового кола. Новачок вищого дивізіону не розчарував своїх прихильників і виправдав очікування всіх, хто бачив у цій грі інтригу. На превеликий жаль господарів, вони залишилися у меншості більш ніж за годину до завершення матчу, проте навіть за таких реалій на милість фавориту не здалися й показали симпатичний футбол. Мінімальна поразка олександрійців в черговий раз підтвердила правильність обраного Володимиром Шараном та його штабом курсу.

Перемога туру

Вимучена вікторія київського Динамо над дніпродзержинською Сталлю стала черговим знаковим матчем киян під керівництвом Сергія Реброва. Останній гол у ворота колективу Володимира Мазяра виявився 100-м за ери "правління" другого бомбардира в історії "біло-синіх". Нагадаємо, що раніше, у матчі з донецьким Шахтарем, перервалася багатоматчева безпрограшна серія столичного клубу у чемпіонатах України. Наразі Динамо й діючий віце-чемпіон країни ділять першу сходинку, маючи по 34 очки.       

Інцидент туру

Голкіпер донецького Шахтаря Антон Каніболоцький поневолі взяв участь у неприємній ситуації з уболівальником футбольного клубу Олександрія. Посеред матчу двох клубів не вельми адекватний чоловік вибіг на поле й показав колишньому голкіперу дніпропетровського Дніпра непристойний жест, за що отримав від стража воріт миттєву відповідь у вигляді удару в область голови. Після чого горе-вболівальника було затримано, а Каніболоцький продовжив гру вже з жовтою карткою у пасиві.    

Бомбардир туру

Нападник дніпропетровського Дніпра Євген Селезньов забив гол у ворота ужгородської Говерли. Для форварда м’яч виявився 110-м у вищому дивізіоні чемпіонатів України. Таким чином, попереду Селезньова, як і раніше, двоє – колеги по амплуа Сергій Ребров та Максим Шацьких, на рахунку яких відповідно 123 та 124 голи. Зважаючи на динаміку результативності гравця збірної України та вік Селезньова, Євген має усі шанси наздогнати та перевершити досягнення попередників.   

Цитата туру

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний знову порадував журналістів нестандартним підходом до післяматчевого коментаря: "В цілому, сьогодні перемогу присвячуємо нашим майбутнім виборам мера. Я переконаний, що здобудемо перемогу. Й мером Луцька буде людина, яка любить спорт, любить футбол. Я маю на увазі Олександра Товстенюка. Майбутнім мером має бути людина, яка любить спорт. Я нічого не маю проти Миколи Ярославовича, але він не може бути мером, тому що йому спорт байдужий. Як і голові ОДА Володимиру Гунчику. Вони далекі від народу, від теперішнього й перспектив. Вони ніколи не будуть робити життя краще. Не можна, щоб люди, які не хочуть покращення життя людям іншим, знову були при владі".

Гравець туру

Півзахисник київського Динамо та збірної України Андрій Ярмоленко став кращим, на нашу думку, гравцем туру, що минув. На рахунку одного з найдорожчих, за його трансферною вартістю, виконавців чемпіонату України, два голи у ворота Сталі, забиті на останніх хвилинах матчу. Крім того, Ярмоленко нарешті перервав двоматчевий період без забитих м’ячів у лізі кращих команд України й забив у ворота суперників уже десятий гол у поточному сезоні.     

Гол туру

Півзахисник донецького Олімпіка з марокканським паспортом Моха забив кращий, на думку редакції Чемпіона, гол туру. Хавбеку "Олімпійців" вдався розкішний удар на виконання з-за меж штрафного майданчика у дальній кут воріт досвідченого голкіпера одеського Чорноморця Євгена Боровика. Це не перша перемога Хадфі Мохаммеда Расалли у цій номінації в поточному сезоні. Тим часом, хлопець зумів забити вже третій м’яч і є справжнім ігровим лідером Олімпіка.

Коментарі ()