Головне

Ліга Чемпіонів. 4 тур. Шахтар - Мальме 4:0. Реванш вдався на славу

03.11.2015 23:54 573 0
Ліга Чемпіонів. 4 тур. Шахтар - Мальме 4:0. Реванш вдався на славу

Шахтарю нарешті вдалося перервати чорну смугу з трьох поразок у груповому етапі поточного розіграшу Ліги Чемпіонів. Після ляпасу від Мальме у 3-му турі, "гірники" зробили певні висновки і у матчі-відповіді показали супернику всі свої сильні сторони, здобувши впевнену перемогу з рахунком 4:0. Донецький клуб підійшов до матчу з деякими кадровими проблемами : пропускав гру основний голкіпер Андрій П'ятов, який ще не на 100% відновився після пошкодження, залишився у запасі і Тайсон, який тільки нещодавно відновився після травми, знову не потрапив у заявку В'ячеслав Шевчук. Втім, отримав шанс проявити себе на рівні Ліги Чемпіонів Антон Каніболоцький.

"Гірники" почали матч дуже потужно, створивши перший гострий момент вже на 2-й хвилині тайму. Помилка у захисті Мальме призвела до виходу 1 на 1 від Бернарда, однак бразилець з вбивчої позиції Віланда переграти не зумів. Вже через 5 хвилин здалеку ледь у дев'ятку воріт суперника після скидки Гладкого не відправив м'яч Марлос. На 8-й хвилині гості змушені були зробити вимушену заміну. Зазнав серйозної травми у зіткненні зі Степаненком хавбек шведського клубу Левицьки, якого винесли з поля на ношах.

Господарі продовжували володіти тотальною перевагою, втім. до середини тайму гострих моментів особливо не створили. Мальме прокинувся лише на 22-й хвилині, створивши свій перший, і як виявилося згодом - останній найкращий момент. Зловили "гірників" підопічні Гарейде на контратаці, Розенберг витримав паузу, дочекався та підключив Джурджича, серб вийшов 1 на 1 з Каніболоцьким, але переграти Антона з гострого кута не зумів. Відповідь від господарів не змусила себе довго чекати. Шахтар навіть забив, втім Бернард зробив це вже з офсайду.

Трохи згодом втратили нагоди забити Срна та Гладкий: удар капітана Шахтаря парируав Віланд, а український нападник не зміг добити з гострого кута м'яч вже у фактично порожні ворота суперника. Гол назрівав, і на 29-й хвилині свою перевагу підопічні Луческу таки матеріалізували у забитий м'яч: Знову на вістрі атаки опинився Гладкий, перший удар якого Віланд парирував, а от з добиванням під поперечку вже не впорався. Могли гравці Шахтаря ще "торбу" голів забити до перерви. Мали класні нагоди той же Гладкий, Ракицький і Бернард. Особливо слід відзначити Тейшейру, який тільки з 39-ї по 45-ту створив 4 небезпечні моменти. На жаль, то точність підводила, то Віланд і захисники надійно діяли.

Другий тайм розпочався для Мальме також з пропущеного голу. Цього разу нарубали дров центральні захисники команди - Арнасон та Йотун, яки отримали по жовтій. Після фолу другого у карному на Тейшейрі арбітр поставив пенальті, який реалізував Срна - 2:0. І після другого голу Шахтар не зупинився. Через вісім хвилин Віланд виймав з сітки власних воріт третій м'яч. Відзначитися вдалося Едуардо, який змінив у перерві Гладкого. Бразилець вчасно підставив голову після дальнього удару від Бернарда, що сильно дезорієнтувало Віланда - 3:0. Мальме так і не прийшов до тями. Команда намагалася бодай вийти з власної половини поля, але проти такого Шахтаря за рахунку 0:3 дуже важко грати.

Натомість "гірники" забили і четвертий. Останній цвях вколотив невгамовний Тейшейра, якому таки вдалося забити свій перший гол у поточному розіграші Ліги Чемпіонів. Срна на правому фланзі пошив суперника у дурні і виконав точний простріл на Тайсона, удар бразильця Віланд парирував, а от із добиванням Алекса голкіпер Мальме вже не впорався. Встигли пограти "гірники" і у більшості, коли на 90-й хвилині нерви не витримали у Арнасона - друга жовта картка. Втім, реалізувати зайвого футболіста у 5-й гол підопічним Луческу вже не вдалося. У результаті Шахтар здобув дуже важливу перемогу, яка дозволяє команді залишитися у боротьбі за третю сходинку в групі А. На жаль, не обійшлося і без поганих новин. Через "гірчичники" пропустять наступний матч з Реалом Даріо Срна та Олександр Кучер, а це явно додасть проблем Містеру.

Коментарі ()