Головне

Прем'єр-ліга. 16 тур. Динамо - Чорноморець 2:1. До другої сенсації поспіль "моряки" не дотягнули

29.11.2015 19:51 917 0
Прем'єр-ліга. 16 тур. Динамо - Чорноморець 2:1. До другої сенсації поспіль "моряки" не дотягнули

Динамо не відпустило донецький Шахтар у боротьбі за золоті нагороди чемпіонату України-2015/16. Хоча перемога над одеським Чорноморцем далася киянам не так уже і легко. До того ж, можна сказати, що допоміг "біло-синім" і головний арбітр зустріч Юрій Вакс, який призначив сумнівний пенальті.

Після нічиєї з Дніпром у минулому турі першості Чорноморець хотів повторити сенсацію і у Києві. Робота Олександра Бабича останнім часом стає все помітнішою. "Моряки" надійно грають в обороні, а от попереду ще не все виходить. Окрім того, поєдинок у Києві змушений був пропустити Владислав Калітвінцев, який грає в Одесі в оренді, а належить саме Динамо.

Матч проти "динамівців" не став виключенням для Чорноморця. Команда у першому таймі відіграла у захисті фактично наднадійно. За перші хвилин двадцять у киян були лише неточні удари головами після навісів, або ж точно у руки Безруку (ось такий каламбур вийшов:) ). Не виходили у господарів і удари здалеку, тому на полі була рівна гра.

Єдиної помилки "моряки" припустилися під завісу тайму. І як виявилося, вона стала фатальною. Даніло Сілва кинув у прорив по флангу Ярмоленка, і той з правої ноги прострілив у штрафний майданчик, де всіх випередив Гонсалес. Гол "у роздягальню" настрою гостям точно не додав. Що ж до гри в атаці, то один Коркішко мало що міг зробити поблизу володінь Рибки.

Другий тайм "динамівці" почали дуже активно, і Юрій Вакс призначив пенальті за нібито фол Петька проти Ярмоленка. Якщо захисник і притримав Андрія під час навісної подачі, то лише трішки, і за таке 11-метрові, загалом, не призначають. Сам потерпілий і виконав "вирок", поціливши точно у кут воріт.

Чорноморець довго відходив після такого удару долі, а Динамо не скористалося шансом і не добило суперників. То Гонсалес влучив у поперечку, то зовсім трішки не вистачило Теодорчику, щоб віддати точний пас, то інші нападники киян не дотягнулися до прострілів, то врятував Безрук.

І так усе дійшло до того, що гості відквитали один м'яч. Спочатку Ковалець отримав навісну передачу, прибрав захисника та пробив метрів з 13-ти - Рибка врятував. А от через десять хвилин воротар помилився. Він не зафіксував удар Коркішка, і на добиванні першим виявився саме Ковалець. Однак до другої сенсації поспіль "моряки" не дотягнули - часу було замало, та і моментів у них більше не було. 2:1 - Динамо не відпускає Шахтар.

Коментарі ()