Головне

Прем'єр-ліга. 16 тур. Дніпро - Ворскла 0:2. Чергова осічка Маркевича

30.11.2015 21:05 1163 0
Прем'єр-ліга. 16 тур. Дніпро - Ворскла 0:2. Чергова осічка Маркевича

Дніпро зазнає чергової невдачі, тепер вже у матчі на внутрішній арені. Команда Маркевича не змогла вдома обіграти амбітну Ворслу, поступившись підопічним Сачка 0:2. Обидві команди підійшли до матчу в бойових складах. Що стосується Дніпра, то повернувся на поле Руслан Ротань, втім, капітан команди у сьогоднішньому матчі своїй команді допомогти не зумів.

Початок матчу був за гостями, а вже на першій хвилині передачу з флангу від Бартуловича не використав на 100 відсотків Сімінін, пробивши головою повз ворота. Цей момент дещо розтормошив підопічних Маркевича, і вони фактично відразу перевели гру від власних воріт. Дніпропетровці багато володіли м'ячем, втім, моментів біля воріт Богуша фактично не виникало. Тут варто віддати належне і обороні полтавського клубу - захист Ворскли діяв грамотно, злагоджено і працював як один механізм.

Щодо дій у нападі, то на 16-й хвилині Ворскла знову могла відкрити рахунок, але удару Громова після скидки п'ятою від Шиндера не вистачило потужності, тому Бойко без проблем загрозу нівелював. Середину тайму команди провели у боротьбі за центр поля. Футболісти Дніпра багато фолили, а серед реальних нагод можна згадати лише пожежу у карному Богуша, який двічі прийняв на себе удари з близької відстані. 

Після цього фактично відразу спрацював всім відомий неписаний футбольний закон, який дозволив Турсунову забити в роздягальню: Бартулович прорвався лівим флангом та виконав подачу у карний, де захисники Дніпра якимось дивом забули Турсунова на дальній стійці - Санжар цим подарунком скористався на всі 100, розстрілявши ворота Бойка з близької відстані.

Початок другого тайму ознаменувався моментом у виконанні Селезньова, втім, удар Євгена вийшов слабким та неточним. Загальний малюнок гри особливо не змінився - господарі грали першим номером, гості переважно діяли на контратаках. Однак з таких контратак дозволила підопічним Сачка рахунок подвоїти. Автором другого голу став Шиндер, який скористався рикошетом від Ткачука та вразив ворота Бойка з вбивчої позиції. Тут також варто відзначити класний прохід лівим флангом у виконанні Громова.

Після другого голу полтавський клуб мав повне право відійти назад, віддавши Дніпру середину поля та вже остаточно сконцентруватися на захисті власних воріт. Команда Сачка продовжувала грамотно оборонятися, і виходило це у неї навіть краще, ніж у таймі першому. Подачі зі стандартів у карний від Ротаня ніякої загрози не несли, не несли загрози і простріли з флангів. Переграла Ворскла суперника і в центрі поля. Дніпро виглядав просто безпорадно - це явно нагадувало матч Ліги Європи проти Лаціо (1:3).

Так, на 73-й хвилині господарі таки забили гол, але Селезньов після прострілу Гуйє заніс м'яч у ворота Богуша з офсайду. Один раз врятувала підопічних Сачка і стійка воріт, коли у дальній кут воріт з лінії карного намагався поцілити Матеус. На цьому моменти Дніпра завершилися. У результаті Ворскла без паніки довела справу до перемоги та повернулася на 5-ту сходинку турнірної таблиці. Дніпро залишився четвертим, і тепер відстає від луганської Зорі на три пункти.

Коментарі ()