Головне

Поліція провела обшуки у штаб-квартирі Німецького футбольного союзу

03.11.2015 11:49 172 0

Німецька поліція провела обшук в штаб-квартирі Німецького футбоьного союзу (DFB) у Франкфурті у справі про ухилення від сплати податків.

Про це повідомляє Р-спорт з посиланням на Bild.

Німецьке видання Spiegel раніше повідомило, що Німеччина підкупила чотирьох функціонерів у виконавчому комітеті ФІФА для отримання права проведення чемпіонату світу 2006 року. За даними видання, конкурсна комісія у ФРН створила спеціальний таємний фонд для підкупу співробітників виконкому ФІФА.

Глава концерну Adidas Роберт Луїс-Дрейфус нібито передав до цього фонду 10,3 мільйона швейцарських франків, а Беккенбауер був серед тих, хто знав про створення фонду. Сума була заплачена в 2002 році, через два роки після того, як Німеччина завоювала право прийняти Мундіаль- 2006.

За даними видання, в офісі побували десятки співробітників податкових органів і прокуратури.

Видання відзначає, що в той же час за рішенням суду були проведені обшуки у будинках діючого глави DFB Вольфганга Нірсбаха і екс-глави організації Тео Цванцигера.

Ми шукаємо свідоцтва причетності до ухилення від сплати податків", - сказав один із співробітників слідчих органів.

Відзначається, що були вилучені документи, комп'ютери, жорсткі диски, співробітники були одягнені в штатське, щоб не привертати увагу.

Нірсбах раніше заявляв, що платіж у розмірі 10,3 мільйонів франків є результатом угоди оргкомітету з ФІФА з метою отримання гранту на 250 мільйонів швейцарських франків. Договір про платіж, за версією Нірсбаха, був досягнутий на приватній зустрічі глави ФІФА Йозефа Блаттера і Беккенбауэра в січні 2002 року.

Коментарі ()