Головне

Ліга Чемпіонів. 4 тур. Челсі - Динамо 2:1. Привіт, Ліга Європи?

04.11.2015 23:51 652 0
Ліга Чемпіонів. 4 тур. Челсі - Динамо 2:1. Привіт, Ліга Європи?

Динамо продовжило своє невдале турне Туманним альбіоном. Цього разу підопічні Сергія Реброва поступилися у Лондоні Челсі. Ця поразка стала 11-ою для київської команди на полях Англії (при двох нічиїх). Хоча здавалося, що саме у протистоянні з нинішнім Челсі "біло-сині" можуть поправити невтішну для себе статистику.

Ребров, у порівнянні з київським матчем, зробив лише одну зміну у складі. Місце Даніло Сілви, який залишився у Києві біля дружини, зайняв Антунеш. Моурінью ж варіює свої стартові "11" в останніх поєдинках достатньо часто. Тому той факт, що Азар залишився у запасі, несподіванкою не став. До того ж, поговорюють про напружені відносини Жозе з ледь не половиною команди, серед яких значиться й Еден.

Перший тайм став найкращим у виконанні Челсі у двоматчевому протистоянні цих команд. Хоча тут "заслуга" гостей, а не господарів. Кияни провели цей відрізок дуелі настільки обережно, що біля володінь Беговича навіть одного серйозного моменту не можна пригадати. Натомість, "удома" "біло-сині" грали чітко, впоравшись з усіма спробами Вілліана та компанії.

Пробити суперникам підопічні Реброва не дали. Однак примудрилися забити самі собі. Драгович зрізав у власні ворота простріл все того ж Вілліана - екс-футболіста донецького Шахтаря, який цей матч відіграв, мабуть, з потрійним бажанням. Власне, і все по першій половині. Лондонці "поливали" штрафний майданчик навісами, але захист із Києва з цим завданням упорався.

Другий тайм - зовсім інша історія. Ребров випустив Гармаша замість Сидорчука, і "динамівці" закрутили таку гру, що господарі добрячу частину цієї 45-хвилинки не могли перейти навіть половину поля. Гонсалес ледь не після свистка відправив у прорив Кравця, однак того у чистому красивому підкаті зупинив Зума.

Мораес міг відзначитися відразу після появи на полі. Бегович з його ударом впорався. В атаці у відповідь мав подвоювати рахунок Зума. Йому забракло кількох сантиметрів, щоб влучити у кут воріт після подачі Вілліана зі штрафного. У цей час Челсі перехопив ініціативу, і ветерану Шовковському довелося показати, що він ще у формі, витягнувши удар у "дев'ятку" Оскара.

А далі Динамо затиснуло господарів так, що ті почали нервувати у достатньо простих ситуаціях. Як то кажуть, гол назрівав. І його забив Драгович після помилки Беговича на виході. Александар оформив своєрідний дубль, реабілітувавшись перед партнерами за автогол.

Та втримати нічию киянам не судилося... Невдало останні десять хвилин провів Рибалка, який привіз на свої ворота кілька небезпечних моментів. Героєм зустрічі став Вілліан, який красиво забив зі штрафного. Стандарт заробив саме Рибалка... Вдруге відігратися шансів у Динамо не було. А от "сині" після чергових помилок оборони ще могли забити третій і четвертий. Проте команди вирішили зупинитися на рахунку 2:1.

Після цієї поразки Челсі випередив Динамо у турнірній таблиці. Окрім того, "сині" мають набагато легший календар - виїзд в Ізраїль і домашній матч з Порту, якому, очевидно, в останньому турі вже нічого не буде потрібно. Динамо ж тепер кров із носу потрібно перемагати у Португалії, щоб ще мати шанси продовжити боротьбу у Лізі Чемпіонів, а не у Лізі Європи.

Коментарі ()