Головне

Розгром у Запоріжжі та нове цікаве від Кварцяного. Підсумки 13-го туру УПЛ

06.11.2015 18:42 555 0
Розгром у Запоріжжі та нове цікаве від Кварцяного. Підсумки 13-го туру УПЛ

Сімнадцять голів, три перемоги та чотири нічиї – такий сухий доробок чергових матчів у лізі кращих команд України. Серед інших цікавинок, які відбулися в іграх провідних клубів, варто відзначити пам’ятний матч для одного з виконавців вітчизняного гранду, невдалі дії воротаря недавнього учасника Ліги Європи та черговий емоційний виступ патріарха тренерського цеху.

Про все це та як завжди більше – у матеріалі від Чемпіона.

Подія туру

Луганська Зоря примудрилася поступитися донецькому Шахтарю ледь не з двозначною різницею забитих-пропущених м’ячів. У матчі у Запоріжжі, який номінально був центральним в ігровому колі, команда Юрія Вернидуба показала жахливий футбол в обороні своїх воріт, не використавши і половини шансів біля воріт опонента. Втім, у "чорно-білого" колективу є серйозне "виправдання". Напередодні гри керівництво "помаранчево-чорного" клубу заборонило грати проти "гірників" трьом гравцям стартового складу Зорі. А вже безпосередньо перед початком матчу з’явилася "заборона" ще й для голкіпера луганців Микити Шевченка.

Команда туру

Футбольний клуб Олександрія продовжує стрімко завойовувати серця вболівальників українського футболу. Цього разу симпатична гра колективу Володимира Шарана стала вирішальним фактором приємного результату для колективу з Кіровоградщини. За останні п’ять матчів клуб Сергія Кузьменка програв лише одного разу, набравши вісім очок - більше половини із загального числа надбаних командою балів. Уже у наступному матчі чемпіонату новачок вищого дивізіону спробує здивувати віце-чемпіона країни - на полі рідної Ніки Олександрії буде протистояти донецький Шахтар.

Матч туру

Сутичка луцької Волині й ужгородської Говерли стала найцікавішим матчем ігрового кола, що минув. В одному з видів західноукраїнського дербі не було забито жодного гола, проте гра тримала глядачів у напруженні з першої та до останньої хвилини. Цікаво, що перед матчем на двох команди мали п’ять поразок, і підписанням цієї мирової перервали невдалі серії. Завдяки відсутності перемог у конкурентів, луцький клуб не відпустив Зорю та Ворсклу на відстань, яка загрожує перспективам клубу поборотися за місце у Лізі Європи.

Суддівство туру

Серед подій у матчах, що відбулися, увагу Чемпіона прикули два епізоди у різних матчах. Так, на 82-й хвилині гри між Олександрією та Ворсклою арбітр матчу Ярослав Козик з Мукачевого не призначив у ворота господарів 11-метровий штрафний удар, коли захисник команди з Кіровоградщини Сергій Басов вів боротьбу з хавбеком гостей Артемом Громовим. На нашу думку, дії Басова не несли у собі порушення правил. В іншому поєдинку, між одеським Чорноморцем і Сталлю з Дніпродзержинська, дискусію громадськості викликало вилучення якраз колишнього гравця "моряків" Дениса Васіна. Наш висновок - обидві жовті картки бека арбітром матчу Анатолієм Жабченком з Хмельницького були показані "правомірно".

Ювілей туру

Бразильський півзахисник дніпропетровського Дніпра Лео Матос зіграв 100-й матч у чемпіонатах України. Помітна подія сталася у матчі з донецьким Олімпіком. При цьому Матос зумів не просто провести якісний матч, а й забив у ворота суперника гол. Взяття воріт для захисника запам’ятається тим більше, адже це - перший гол виконавця у футболці "синьо-біло-блакитного" клубу. У поточному сезоні Лео зіграв у складі Дніпра 16 матчів у всіх турнірах.

Антигерой туру

Голкіпер луганської Зорі Ігор Левченко став "співавтором" щонайменше двох голів донецького Шахтаря та заслужив звання гравця, який у поточному турі проявив себе з найгіршого боку. Без сумніву, левову частку кричущих помилок оборони "чорно-білих" варто розділити між воротарем і захисниками, проте зі своїми обов’язками Левченко відверто не впорався. Якщо до матчу із Шахтарем Вернидуб довіряв двом голкіперам у рівній мірі, то тепер Левченко, ймовірно, поступиться своїм місцем візаві Шевченку.

Цитата туру

Наставник луцької Волині Віталій Кварцяний вкотре не розчарував шанувальників таланту своєї мови. "Я пропустив прес-конференцію в Олександрії через те, що мене просто ніхто туди не покликав... Я би підійшов на флеш-інтерв’ю без проблем, а ви з мене робите якогось негативного персонажа. Ви спитайте у них, чому мене ніхто не запросив? Я, як лох, проходив біля стадіону хвилин тридцять. Де там, що, я не знаю, адже у них понабудовували - дім футболу, дім баскетболу, одне поле, інше поле, база... Куди я там піду? Я що, маю сказати: "Здрастуйте, знайдіть мені кабінет, щоб я міг вам щось сказати?".

Гравець туру

Захисник львівських Карпат Володимир Костевич став найкращим, на нашу думку, виконавцем 13-го ігрового кола. Оборонець "левів" відіграв дуже якісний матч, як у сенсі виконання своїх безпосередніх обов’язків, так і в грі на атаку свого клубу. На рахунку Володимира дуже важливий гол у ворота запорізького Металурга, який виявився єдиним у матчі, та чергова порція схвальної преси. У чемпіонаті України Костевич є одним з найбільш стабільних футболістів на своїй позиції.

Гол туру

Півзахисник донецького Шахтаря Тарас Степаненко зумів забити найкрасивіший, на нашу думку, гол туру, що минув. Хавбеку вдався розкішний удар "ножицями" з меж штрафного майданчика луганської Зорі. Сконцентрований на роботі руйнівника, Степаненко подібними голами шанувальників свого таланту радує нечасто. У поточному сезоні виконавець відзначився двома забитими м’ячами (обидва - у ворота Зорі). Наразі Тарас має стабільне місце у стартовому складі свого клубу та головної команди країни під керівництвом Михайла Фоменка.

Коментарі ()