Головне

Прем'єр-ліга. 14 тур. ФК Олександрія - Шахтар 2:3. Приборкання норовливих суддею

07.11.2015 21:03 418 0
Прем'єр-ліга. 14 тур. ФК Олександрія - Шахтар 2:3. Приборкання норовливих суддею

Таких матчів в українському футболі назбирається в кожному сезоні з десяток. Як тільки грає Шахтар чи Динамо, і щось в цих команд не виходить, то в гру вступає суддя. Олександрія билася з Шахтарем з перших хвилин матчу і до фінального свистка.

Вже на 9-й хвилині гри арбітр "посадив" на картку центрального захисника Шендрика, який притримував рукою гравця гірників. Таких карток в матчі можна було роздати з десятка два, але саме це попередження стане в пригоді і судді, і Шахтарю. Далі гості забили швидкий гол, коли ворота Олександрії розстріляв Дентіньйо. Але вже за дві хвилини рахунок стає нічийним. Степаненко у власному штрафному кладе на газон в обіймах Пономаря, і суддя призначає очевидний пенальті. З 11 метрів Запорожану пробиває у верхній кут воріт Каніболоцького - 1:1.

Після швидко пропущеного голу Шахтар зупинився і гра пішла в господарів, але не довго. Шахтар нервував, оскільки розумів, що за рахунку 1:1, у другому таймі футбол буде зовсім інший. На 34-ій хвилині Шендрик зупиняє руками атаку Гладкого і отримує другу жовту і вилучення. Ось тут судді і знадобилася перша картка Шендрика, і зовсім ж необов`язкова. Отримавши перевагу в більшості Шахтар забив ще в першому таймі. Вивів команду вперед влучний удар Гладкого.

Ще в першому таймі арбітр Бойко цілком міг урівняти склади. На 39-ій хвилині в ноги Запорожану грубо в`їхав Шевчук, котрий вже мав попередження, але рефері призначив лише штрафний. Як колись казав Григорій Михайлович: "це вже подвійні стандарти".

На початку другого тайму в Олександрії мав момент Пономарь, але його удар взяв Каніболоцький. Гості ж забили третій гол на 54-ій хвилині після комбінації Дентіньйо-Тейшейра та класного удару п`ятою від останнього. Десь з хвилини 70-ї Шахтар вже перестав грати і ледве не поплатився за це. У завершальні хвилини гри Олександрія знайшла сили на завершальний штурм воріт і забили другий гол у ворота Шахтаря і навіть могла вирвати нічию, яка була б цілком логічною для команди Володимира Шарана.

На 93 хвилині цієї гри суддя таки урівняв склади команди, вилучивши Тейшейру, який отримав друге попередження за розмови. 

Коментарі ()