Головне

Прем'єр-ліга. 14 тур. Дніпро - Говерла 2:0. "Автобус" Грозного не вистояв

08.11.2015 20:18 544 0
Прем'єр-ліга. 14 тур. Дніпро - Говерла 2:0. "Автобус" Грозного не вистояв

Дніпро зумів оговтатися від розгромної поразки у Лізі Європи від Сент-Етьєна, здобувши перемогу у чемпіонаті України над Говерлою. Легкою цю звитягу назвати важко, адже прихильникам дніпропетровської команди довелося понервувати, особливо у першому таймі, коли ужгородці також переходили у контрнаступи.

Перед поєдинком В'ячеслав Грозний казав, що його підопічні не бояться Дніпро, але реально розуміють, що "синьо-біло-блакитні" сильніші. Тому наставник відверто пообіцяв поставити "автобус": "Тролейбусно-трамвайний парк біля штрафної ставити не будемо, однак "автобус" точно буде, і великий". Такі висловлювання Грозного привели до думки, що Дніпру буде достатньо важко.

Мирон Маркевич, натомість, перетасував склад після програшу у Франції, давши шанс тим гравцям, які у старт потрапляють нечасто. До того ж Ротань і Федецький не змогли взяти участь у зустрічі. На щастя, все добре виявилося із Селезньовим, і він з'явився зі стартових хвилин.

Із цих самих стартових хвилин "дніпряни" взяли контроль у власні ноги, розраховуючи на швидкий гол. Щоправда, його так і не сталося. Та і загалом, усі простріли, навіси, інші намагання суперників у першому таймі гравці Говерли вдало блокували. Пригадуються лише два сейви Рудька після індивідуальних дій Селезньова та Томечака, а також удар Матеуса з хорошого штрафного прямо у руки воротарю.

Щодо гостей, то вони досить грамотно виходили у контратаки, іноді навіть пресингували "дніпрян" на їхній половині поля. В окремих епізодах Говерла виглядала симпатично, однак цього було замало, аби створити небезпеку біля володінь Бойка. Хоча одного разу Хльобас ледь не вийшов віч-на-віч. Дуглас у підкаті тоді не дав йому це зробити.

Друга половина почалася за рівної гри, без моментів. Тому гол Дніпра виглядав дещо нелогічним. Та гол є гол. Матеус отримав м'яч пройшов з ним до лінії штрафної, звідки і пробив - рикошет, і Рудько відреагувати на цю підступність не зміг. Відправивши суперника у нокдаун, через десять хвилин господарі і добили його. Селезньову дали двічі поспіль бити із забійної позиції.

Після цього команди припинили створювати небезпеку, більше перепасовуючись у центрі поля. Лише на останніх хвилинах Говерла в обличчі Ряшка ледь не відквитала один м'яч. Але спочатку м'яч після рикошету пролетів повз стійку, а з другим впорався Бойко. Тож, 2:0 - перемога Дніпра, який повернув собі третє місце, яке втратив на добу.

Коментарі ()