Українська правда

Вацко: Прем'єр-ліга була створена з конкретною метою, але із завданням не впоралася

Сергей Шемшученко — 7 грудня 2015, 14:52

Українська футбольна Прем'єр-ліга як організація не справляється з поставленими завданнями.

Про це заявив експерт програми "Великий футбол" на каналі "Футбол 1" Віктор Вацко.

"У нас склалася дуже погана ситуація. Ми роками йшли до того, що маємо на даний момент. Результати відвідуваності матчів лише підтверджують це", - сказав він.

"Наші футбольні клуби повинні стати бізнес-проектами та займатися зароблянням грошей, чого більшість з них, на жаль, не вміє. Прем'єр ліга була створена як організація, яка повинна об'єднувати наші клуби та розвивати футбол з точки зору маркетингу, допомагати їм заробляти і підтягувати спонсорів", - додав коментатор.

За словами Вацка, Прем'єр-ліга була створена з конкретною метою, але зі своїм завданням не впоралася.

"Я вважаю, що власникам клубів потрібно зібрати кворум та обговорити всі ці питання. Чітко прописати правила розвитку футболу - такі як єдиний телевізійний пул, стеля зарплат, і багато іншого", - пояснив він.

"Також у нас занадто багато уваги приділяють зміні формату чемпіонату, і не ведуть жодної маркетингової роботи по залученню вболівальників на трибуни. Лише Шахтар, Динамо і Карпати це роблять", - зауважив Вацко.

Він також сказав, що не впевнений, що у кожного клубу Прем'єр ліги є клубний магазин, де уболівальник може купити собі футболку.